to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:37 | 05.06.2020

Κοινωνία

Σόου Μπέου στους Σταγιάτες: Εισέβαλε με την αστυνομία

Σε μια ακόμη παράσταση πολιτικού ήθους επιδόθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος. Εισέβαλε στο χωριό των Σταγιατών στο Πήλιο, παρουσία αστυνομίας. Το γεγονός κατέγραψαν και ανέβασαν στο διαδίκτυο κάτοικοι του χωριού.


Ο δήμαρχος Βόλου επιτέθηκε για μια ακόμη φορά με χυδαίο τρόπο κατά των κατοίκων του χωριού που μέσω δημοψηφίσματος αποφάσισαν να διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού και να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του νερού της πηγής τους.

Οι κάτοικοι αντέδρασαν στην προκλητική παρουσία του Μπέου λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος ενώ εκείνος τους έλεγε «κοπρίτες».

ΣΥΡΙΖΑ: Με ένταση και αστυνομία δεν λύνονται τα προβλήματα

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε την επιλογή του Δημάρχου Βόλου να προκαλέσει ένταση στις Σταγιάτες στα πλαίσια μιας επικοινωνιακής τακτικής, που θεωρεί ότι τα προβλήματα με τις τοπικές κοινωνίες δεν λύνονται με διάλογο αλλά με επίδειξη δύναμης και προκλητικές ενέργειες, που είναι σίγουρο ότι μόνο αποτέλεσμά τους είναι η τροφοδότηση της σύγκρουσης.


Θεωρούμε δικαιολογημένη την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίον ο Δήμαρχος επιχειρεί να επιβάλλει τις επιλογές του. Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το θεσμικό ρόλο του Δημάρχου, καθήκον του οποίου είναι να διασφαλίσει το ήρεμο κλίμα και η προσπάθεια να εκφράσει την ενότητα όλων των δημοτών.


Για την επίλυση ιδιαίτερα, τέτοιων ζητημάτων, που αφορούν την χρήση ενός τόσο πολύτιμου αγαθού που είναι το νερό, απαιτείται διάλογος τις τοπικές κοινωνίες, προϋπόθεση του οποίου είναι η ύπαρξη ενός κλίματος στον αντίποδα τέτοιου τύπου επικοινωνιακών σόου, σαν αυτό που προσπάθησε να στήσει το πρωί στις Σταγιάτες ο Δήμαρχος.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών τη δική του απάντηση στο υβρεολόγιο Μπέου είχε δώσει ο Αλκίνοος Iωαννίδης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)