to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 04.06.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Αφήστε στην άκρη το copy paste

«Η ΝΔ δεν έχει τίποτα να πει στους μικρομεσαίους που έχει οδηγήσει στην απόγνωση με την πολιτική της»


«Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά που η ΝΔ θα επιδιώξει να σχολιάσει τις συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με φορείς της αγοράς (σ.σ.: εν προκειμένω στη Ρόδο), θα επιλέξει κάποιον διαφορετικό συνδυασμό στο πληκτρολόγιο πέρα από το copy paste», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του (4/6/20) για την ανακοίνωση της ΝΔ (βλέπε παρακάτω). «Σε διαφορετική περίπτωση, θα αποδειχτεί αυτό που λέμε εδώ και καιρό: ότι δεν έχει τίποτα να πει στους μικρομεσαίους που έχει οδηγήσει στην απόγνωση με την πολιτική της. Ειδικά για τον τουρισμό, το μόνο που βλέπουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι σπατάλη εκατομμυρίων για τους ημέτερους του κ. Μητσοτάκη, αλλά ανύπαρκτη ενίσχυση για τους ίδιους», επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Είχε προηγηθεί, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η ακόλουθη ανακοίνωση, ως άγαρμπη προσπάθεια να μην τοποθετηθεί η κυβέρνηση στις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα για μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζόμενους:

«Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με καταστηματάρχες τους οποίους επιβάρυνε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του με 18 νέους φόρους. Συγκεκριμένα κατήργησε το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ για τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αυξάνοντας παράλληλα τους συντελεστές σε όλα τα είδη από 23% σε 24% και μετατάσσοντας πολλά είδη ευρείας κατανάλωσης από το 13% στο 24%. Παράλληλα αύξησε τον φόρο εισοδήματος σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον φόρο στα μερίσματα, τριπλασίασε την εισφορά αλληλεγγύης για την πιο χαμηλή κλίμακα (12.000-20.000) και την υπερτετραπλασίασε από εκεί και πάνω, διπλασίασε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, μείωσε φοροαπαλλαγές, αύξησε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, επέβαλε φόρο στην σταθερή τηλεφωνία, το internet, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablets που αποτελούν βασικά εργαλεία για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Ειδικά για τα Δωδεκάνησα, κατήργησε και τον μειωμένο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά. Τέλος όσοι από τους καταστηματάρχες που συνάντησε στεγάζουν την επιχείρησή τους σε ιδιόκτητο ακίνητο επιβαρύνθηκαν και από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την εστίαση επιβαρύνθηκαν από το τέλος διαμονής και τον φόρο στον καφέ.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε από τη Ρόδο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πρόγραμμα Μένουμε Ορθιοι, πρόταση η οποία «αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση των επιχειρήσεων και για τη στήριξη των εργαζομένων»:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)