to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 04.06.2020

Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα την επιθετικότητα της Τουρκίας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, μιλώντας στο OpenTV, ότι «η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα τη συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας», κάνοντας λόγο για «παλινωδίες, και διαφορετική γραμμή μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας»


Miλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι  «η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα  τη συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας», κάνοντας λόγο για «παλινωδίες, και διαφορετική γραμμή μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας».

«Έχουμε μπαράζ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα νησιά και τον Έβρο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι δεν υπάρχει ένταση» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ χαρακτήρισε «στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη τη σύνδεση του προσφυγικού με τα Ελληνοτουρκικά».

«Όταν μιλάμε για διπλωματικές πρωτοβουλίες μιλάμε για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως αυτές που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζοντας πως «στη  Σύνολο Κορυφής τον Ιούνιο του 2019 πετύχαμε μαζί με την Κύπρο να περιληφθεί στο κείμενο της απόφασης η δυνατότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση παραβίασης του διεθνούς δικαίου». Μια δυνατότητα που «ποτέ δεν ενεργοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

H παρέμβαση του Αλ .Χαρίτση στο Οpen - στη διάρκεια της συνέντευξης ήταν σε εξέλιξη το συμβολικό κλείσιμο της Μεσογείων από έκτακτο προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία», με τους οδηγούς να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Ο Αλ. Χαρίτσης, σχολιάζοντας το γεγονός, τόνισε πως «αυτοί είναι εκείνοι που υπερέβαλλαν εαυτούς στην κρίση, ήταν οι ήρωες αυτής της περιόδου, έδωσαν χρόνο στην κυβέρνηση για ενίσχυση του ΕΣΥ, η οποία δυστυχώς τον έχασε αυτόν τον χρόνο»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)