to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:34 | 04.06.2020

Κοινωνία

Συμβολικό κλείσιμο της Μεσογείων από έκτακτο προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία», χειροκροτήματα από τους οδηγούς

Συμβολικός αποκλεισμός της λεωφόρου Μεσογείων από το έκτακτο προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία», με τους οδηγούς να χειροκροτούν τους εργαζόμενους που ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων τους - Αλ. Χαρίτσης: «Αυτοί είναι εκείνοι που υπερέβαλλαν εαυτούς στην κρίση, ήταν οι ήρωες της περιόδου, έδωσαν χρόνο στην κυβέρνηση για ενίσχυση του ΕΣΥ, η οποία δυστυχώς τον έχασε αυτόν τον χρόνο»


Σε συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Μεσογείων προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 4/6, το έκτακτο προσωπικό του νοσοκομείου «Σωτηρία», που είναι ένα από τα νοσοκομεία που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της επιδημίας. Συγκινητική ήταν η αντίδραση των οδηγών που όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση, αλλά χειροκρότησαν θερμά τους εργαζόμενους - δείγμα ότι η κοινωνία έχει αντιληφθεί ποιοι ήταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της δύσκολης περιόδου.

«Εδωσαν τη μάχη σε πολύ δύσκολες συνθήκες και σε πολύ μεγάλη αβεβαιότητα»

«Ο ελληνικός λαός έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στη διάρκεια της κρίσης και έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση να ενισχύσει επί της ουσίας το δημόσιο σύστημα υγείας - αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση τον έχασε αυτόν τον χρόνο», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον «αέρα» του Open που κάλυπτε τα γεγονότα στη Μεσογείων. «Αντί λοιπόν απλώς να χειροκροτάμε ή να δίνουμε λεκτικά συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους που πραγματικά υπερέβαλλαν εαυτούς και ήταν οι ήρωες αυτής της περιόδου, και είχαμε ζητήσει να προχωρήσουν επιτέλους οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που είχαν ξεκινήσει το 2019 και πάγωσαν το καλοκαίρι».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη εκκρεμούν, όπως ζητήσαμε επανειλημμένα από την πρώτη στιγμή» επισήμανε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω μνημονίου και όχι λόγω κάποιας πανδημίας, αλλά επειδή ήταν πολιτική μας επιλογή, στηρίξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  με προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης του υπουργείου Υγείας» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, θυμίζοντας ότι την περίοδο 2015-2019 «19.500 γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο σύστημα υγείας. Σκεφτείτε πού θα βρισκόταν σήμερα το ΕΣΥ χωρίς αυτές τις προσλήψεις».

Διαβάστε ακόμη από την ίδια συνέντευξη: «Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα την επιθετικότητα της Τουρκίας», τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)