to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:12 | 02.06.2020

Πολιτική

Προανακριτική: Στη Βουλή τα έγγραφα Αγγελή μετά το «ριφιφί» στο γραφείο Τουλουπάκη

Στη Βουλή κατέθεσε ο Ιωάννης Αγγελής τα διαβαθμισμένα έγγραφα του FBI που φέρεται να είχε υπεξαιρέσει από το γραφείο της Ελένης Τουλουπάκη.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς κατέθεσε στο προεδρείο της Προανακριτικής Επιτροπής εκθέσεις του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

Ο Ι. Αγγελής φέρεται να είχε πάρει τις εν λόγω εκθέσεις μέσα από το γραφείο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εν αγνοία της. Το Προεδρείο της Επιτροπής ζητούσε επίμονα από την Ελένη Τουλουπάκη τη διαβίβαση των εκθέσεων, αίτημα που η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς δεν υλοποίησε.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Τα έγγραφα αποκαλύπτουν το μέγεθος του σκάνδαλου Νοβάρτις

Έγγραφα βόμβα που επαναφέρουν στο προσκήνιο το πραγματικό σκάνδαλο Novartis, αποκαλύπτονται από τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που έφτασαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής .

Τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών βασίζονται  σε έρευνα του FBI και αναφέρονται στην περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Στο περιεχόμενο των επιστολών των αμερικανικών αρχών προς την ελληνική δικαιοσύνη, περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια πώς στήθηκε το σκάνδαλό, πώς γίνονταν οι παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους, η δράση των εταιρειών που ξέπλεναν το «μαύρο χρήμα» της Novartis και ποια πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στο μεγάλο «πάρτι» της φαρμακοβιομηχανίας. Επίσης αποκαλύπτεται ότι τα στοιχεία αυτά ήταν γνωστά στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αρκετό καιρό πριν η κ. Ελένη Τουλουπάκη τεθεί επικεφαλής της.

Για μια ακόμη φορά, η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) έσπευσε να διαρρεύσει επιλεκτικά το συγκεκριμένο υλικό, στην προσπάθεια υποβάθμισης των στοιχείων και απαξίωσης της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μόνο που η δημοσιοποίηση των στοιχείων «έκαψε» τελικά τους ίδιους τους εμπνευστές της μετατροπής του μεγάλου σκανδάλου, σε σκευωρία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)