to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 30.05.2020

Πολιτική

Αποκάλυψη Τζανακόπουλου για ντροπιαστική διάταξη που κουκουλώνει υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών (έγγραφα)

«Αρχείο, παύση διώξεων και απαλλαγές για τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών για τα κομματικά δάνεια και τα δάνεια των κολλητών μετά από κόλπα της κυβέρνησης με τις προθεσμίες». Ετσι σκιαγραφεί τη σχέση κυβέρνησης τραπεζιτών ο κοινοβ. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ Τζανακόπουλος με ανάρτηση του στο facebook


Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Η ΝΔ με μια ντροπιαστική διάταξη που συζητείται σήμερα στη Βουλή κουκουλώνει όλες τις υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών.

Μετά την απαράδεκτη ρύθμιση που πέρασε πριν λίγους μήνες σύμφωνα με την οποία το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας για τραπεζικά στελέχη θα διώκεται μόνο κατ’ έγκληση - άρα οι θύτες θα πρέπει να καταγγέλλουν τον εαυτό τους - έρχεται σήμερα να ολοκληρώσει το τέλειο έγκλημα στέλνοντας δεκάδες υποθέσεις απιστίας τραπεζικών στελεχών στο αρχείο με ένα χοντροκομμένο τέχνασμα.

Ειδικότερα είχε προβλεφθεί για τις εκκρεμείς υποθέσεις απιστίας στις τράπεζες ότι έως την 18/03/2020 θα μπορούσε να δηλωθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών η επιθυμία συνέχισης της ποινικής δίωξης που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας. Πριν τη συμπλήρωση της προθεσμίας, στις 13/03/2020, προβλέφθηκε με ΚΥΑ η αναστολή, λόγω πανδημίας, όλων των προθεσμιών. Όμως, με την ΠΝΠ από 13/04/2020 ορίστηκε αιφνιδιαστικά ότι η αναστολή προθεσμιών δεν καταλάμβανε τις περιπτώσεις απιστίας τραπεζών. Οι προθεσμίες λοιπόν εξέπνευσαν με κόλπο και όλες οι υποθέσεις απιστίας οδηγήθηκαν αναγκαστικά στο αρχείο.

Πρόκειται εδώ για άλλη μια απόδειξη των σχέσεων διαπλοκής μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και Τραπεζικών στελεχών»

Θ. Ξανθόπουλος: Η κυβέρνηση επέλεξε το στρατόπεδο των τραπεζιτών και όχι των πολιτών - Με δική της ευθύνη άφησε στο απυρόβλητο πιθανά αδικήματα απιστίας

«Επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, η στενή σχέση της κυβέρνησης με το τραπεζικό σύστημα και τους Τραπεζίτες¨, τόνισε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την επικύρωση ΠΝΠ της κυβέρνησης.

«Μέχρι πρότινος τα αδικήματα της απιστίας ήταν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα. Με επιλογή της κυβέρνησης διώκονται πλέον κατ΄ έγκληση. Η ρύθμιση προέβλεπε επίσης ότι για όσες υποθέσεις έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις θα έπρεπε εντός προθεσμίας 4 μηνών, να υπάρξουν αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των Τραπεζών που να νομιμοποιούν ουσιαστικά τις διώξεις αυτές», εξήγησε ο βουλευτής.

Και συμπλήρωσε: «Λόγω του κορωνοϊού και της αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, δόθηκε  παράταση σε όλες τις παραπάνω πράξεις αυτές, πλην μόνο μιας: Αυτής που έδινε δυνατότητα στα διοικητικά συμβούλια των Τραπεζών να ζητήσουν την δίωξη αδικημάτων απιστίας σε βάρος τους!».

«Έτσι, εν μέσω πανδημίας και μετά την παρέλευση του 4μηνου, παραγράφηκαν όλα τα αδικήματα απιστίας σε βάρος Τραπεζών και τραπεζιτών για τα οποία είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη και έμειναν στο απυρόβλητο όλοι εκείνοι που μπορούσαν να ελεγχθούν για ενδεχόμενα αδικήματα. Η ευθύνη βαρύνει απόλυτα την κυβερνητικά πλειοψηφία, η οποία επέλεξε να είναι με το στρατόπεδο των τραπεζιτών και όσων πιθανόν διέπραξαν αδικήματα και όχι με τους πολίτες», υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος.

«Ο κορωνοϊός μπορεί να επανέλθει. Δεν δικαιούμαστε να εφησυχάζουμε και να θυσιάζουμε το μέλλον της χώρας με βάση τις νεοφιλελεύθερες δοξασίες. Αυτή είναι μια ουσιώδης προγραμματική μας διαφορά με τη κυβέρνηση της ΝΔ και ο λαός καλείται να επιλέξει», κατέληξε ο βουλευτής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)