to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 28.05.2020

Κοινωνία

«Αυτή είναι η νέα "κανονικότητα" της κυβέρνησης Μητσοτάκη» (βίντεο)

Ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους "υποδέχθηκε" με ΜΑΤ και χημικά - Αλ. Χαρίτσης: «Αυτή είναι η νέα "κανονικότητα" της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη»


Τη βία επιστράτευσε η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους σε επισιτισμό και  τουρισμό που διεκδικούν τα δικαιώματά τους (διαβάστε περισσότερα για τα αιτήματά τους).

Συγκεκριμένα, η αστυνομία «απάντησε» με ρίψη χημικών, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου Εργασίας, στο αίτημα των εργαζομένων να ανοίξει η πόρτα του υπουργείου και να συναντηθούν με τον Γ. Βρούτση, το μεσημέρι της Πέμπτης 28/5/20.

Μάλιστα, σύμφωνα με το 902.gr, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση και η επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές, προσήλθε στο υπουργείο η γ.γ. Άννα Στρατινάκη. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις κλειστές πόρτες του υπουργείου και την επίθεση της αστυνομίας. Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε και ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Στην «υποδοχή» των εργαζόμενων αντέδρασε με αιχμηρό σχόλιο και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης:

«Ο Υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και  τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους "υποδέχθηκε" με ΜΑΤ και χημικά.

Αυτή είναι η νέα "κανονικότητα" της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη (σ.σ.: δείτε το βίντεο παρακάτω)».

Θυμίζουμε σχετικά ότι, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το ειρωνικό σχόλιο που επεφύλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Θεσσαλονίκη για απολυμένους του διαγωνισμού 3Κ του ΑΣΕΠ. Την ώρα που φώναζαν «απολύσεις για τους εργάτες και στους εργολάβους κάνετε τις πλάτες» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε γελώντας ειρωνικά, «επανήλθαμε στην κανονικότητα»:

Αναγκάστηκε να τους συναντήσει η Στρατινάκη

Επιστρέφοντας στην κινητοποίηση της Πέμπτης στο υπουργείο Εργασίας σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, tελικά, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίαςδέχθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των σωματείων. Μετά τη συνάντηση με την γ.γ. του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους σημείωσε: «Μπροστά στη δική μας αποφασιστικότητα, κανένας τσαμπουκάς δεν περνάει. Ο υπουργός των ξενοδόχων θα μας δει, θέλει δε θέλει» και κάλεσε σε επαγρύπνηση, ετοιμότητα και κλιμάκωση.

Νωρίτερα, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το συνδικάτο εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής, μαζί με επιχειρησιακά σωματεία, οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη διασφάλιση του εισοδήματος όλων, όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις, καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία, επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, προστασία όλων των ανέργων του κλάδου,.

Στο Σύνταγμα παραβρέθηκε και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)