to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:23 | 27.05.2020

Κοινωνία

Δεκτό το δίκαιο αίτημα του Β. Δημάκη - Παίρνει πίσω τα περί Καλάσνικοφ το υπουργείο (βίντεο)

Η επιτροπή Μεταγωγών έκανε δεκτό το αίτημα του κρατούμενοι φοιτητή Βασίλη Δημάκη να μεταφερθεί στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, όπως γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ η Σοφία Νικολάου - H κ. Νικολάου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται ότι ήταν ανακριβής η πληροφορία που το ίδιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε υιοθετήσει, όταν χρέωνε στον Βασίλη Δημάκη ληστείες με Καλάσνικοφ.


Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ, γνωστοποίησε ότι  Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών αποφάσισε τη μεταφορά του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκεται το κελί του.

Απόγευμα Τετάρτης: Ο Βασ. Δημάκης σταματά την απεργία πείνας και δίψας μετά την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του

Πάντως στην παρέμβασή της επέμεινε στον ισχυρισμό της ότι δεν στερήθηκε το δικαίωμα του κρατούμενου στην εκπαίδευση, ωστόσο, αυτό καταρρίπτεται από το ότι μόλις στις 25 Μαΐου κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει για τρίτη φορά απεργία πείνας και δίψας, η υποδιευθύντρια του καταστήματος κράτησης τον ενημέρωσε ότι μπορούσε να έχει πρόσβαση σε εγκατεστημένο ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όσο για το επιχείρημα της κυρίας Νικολάου ότι ο Δημάκης αρνήθηκε να συμμετέχει σε τηλεκπαίδευση στα Γρεβενά, αυτό συνέβη επειδή ο κρατούμενος εκείνο το διάστημα έκανε ξανά απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας να επιστρέψει στον Κορυδαλλό και να μπορεί να πηγαίνει με βραχιολάκι στη σχολή του όπως έκανε μέχρι τώρα.

Εντύπωση προκαλεί ότι παρόλο που η Σ. Νικολάου αναγνώρισε τον δύσκολο αγώνα που έχει κάνει ο κρατούμενος για να είναι σήμερα τριτοετής υπότροφος φοιτητής στο πολιτικό τμήμα του ΕΚΠΑ, αντέτεινε ότι «κατά το παρελθόν δεν έχει δείξει δείγματα σωφρονισμού». Ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν από τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν δόθηκαν ούτε σήμερα από την κ. Νικολάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Νίκησε επιτέλους η ζωή!

Παίρνει πίσω τα περί Καλάσνικοφ για τον Δημάκη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Άρον άρον τα μαζεύει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα όσα συκοφαντικά είχε αναφέρει στη χθεσινή του ανακοίνωση σχετικά με το κρατούμενο Βασίλη Δημάκη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε σήμερα λιτή ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση μεταγωγής του Βασίλη Δημάκη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε και σε μια «διευκρίνιση», όπως χαρακτηρίζει τη διόρθωση της συκοφαντίας που είχε εξαπολύσει με κάθε επισημότητα κατά του Δημάκη στη χθεσινή ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα το υπουργείο σήμερα αναφέρει:

Η τελευταία πρόταση προκαλεί βέβαια το εύλογο ερώτημα του «τι σχέση έχει αυτό με τη μεταγωγή». Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στο χθεσινό δελτίο τύπου που σε ένα κρεσέντο κατηγοριών που απευθύνει το υπουργείο στον κρατούμενο, υποστηρίζει επί λέξει ότι «ο Bασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης που ξεπερνούν τα 40 χρόνια για ληστείες με τη χρήση Kalashnikov, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία».

«Μόνο εάν απειλήσει με εξώδικο μπορεί να βγει κανείς στην ΕΡΤ;»

Λάβρος κατά της δημόσιας τηλεόρασης εμφανίστηκε πριν από την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, κατά την τοποθέτησή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ (27/5/20).

Ο γνωστός δικηγόρος κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση έχει, ουσιαστικά, αποκλείσει εδώ και σαράντα μέρες την πλευρά του κρατούμενου φοιτητή και δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να μιλήσει για την υπόθεσή του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Επικοινωνία» με την Μάριον Μιχελιδάκη, ο Θανάσης Καμπαγιάννης συνεχάρη την παρουσιάστρια που τον φιλοξένησε, καθώς και τη δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, Ντίνα Τσουκαλά, η οποία λίγα λεπτά νωρίτερα είχε παρουσιάσει το χρονικό της υπόθεσης εκθέτοντας και την πλευρά του υπουργείου και την πλευρά του κρατούμενου.

Όμως, ο κύριος Καμπαγιάννης εκτίμησε ότι η σημερινή παρουσία του στην εκπομπή ευθύνεται στο ότι αναγκάστηκε να μιλήσει με τον διευθυντή της ΕΡΤ και να απειλήσει με εξώδικο για τον αποκλεισμό της πλευράς Δημάκη από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Μάλιστα, ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στον πατέρα του και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι φανατικός τηλεθεατής των ειδήσεων της ΕΡΤ και παρακολουθώντας, χθες, το δελτίο του καναλιού και τη μονομερή προβολή της συγκεκριμένης υπόθεσης, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «μου θύμισε χούντα, αυτή ήταν εικόνα ΥΕΝΕΔ».

Δ. Παπαδημούλης: Νίκη του ανθρωπισμού, του δικαιώματος στη μόρφωση και των αρχών του κράτους δικαίου

Πληροφορίες: ΕΡΤ, avgi.grefsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)