to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 26.05.2020

Οικονομία

Σ. Βαρδάκης: «Αποκλειστικά υπεύθυνη για την επερχόμενη οικον. κρίση η κυβέρνηση όσο δεν αφουγκράζεται την κοινωνία»

«Βρισκόμαστε μία μέρα πριν ανοίξουν ελάχιστες ξενοδοχειακές μονάδες και υγειονομικά πρωτόκολλα ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε» δήλωσε o βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης στη σύσκεψη για τα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.


H δήλωση έχει ως εξής:

Όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση δεν ικανοποιούν τους άμεσα ενδιαφερόμενους και αυτό προκύπτει και από τις σημερινές  τοποθετήσεις εκπροσώπων, φορέων και εργαζομένων.

Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στην εστίαση μένουν ξεκρέμαστοι. Πακτωλό εκατομμυρίων ανακοινώνει η κυβέρνηση για μέτρα στήριξης και το αποτέλεσμα που βλέπουμε είναι επιχειρήσεις οι οποίες δε μπορούν να ανοίξουν και εργαζομένους να καλούνται να εργαστούν  με μισθούς μειωμένους 20% -30% και με ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τουρισμό έχουν μείνει παντελώς έξω από τα υποτιθέμενα μέτρα στήριξης, εργαζόμενοι που δεν θα δουλέψουν στον τουρισμό φέτος (πάνω από 300.000) αντιμετωπίζουν ήδη  βιοποριστικό πρόβλημα.

Έχουμε καταθέσει έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Δυστυχώς σεώτα  μη ακοώντων.

Εύχομαι σήμερα τα συμπεράσματα που θα βγουν, οι προτάσεις και οι ανησυχίες όλων, οι οποίες θα μεταφερθούν για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση να εισακουστούν και να καταλάβουν επιτέλους  τι εννοούσαμε όταν επιμέναμε σε εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης.

Διαφορετικά, η καταστροφή και η φτωχοποίηση της κοινωνίας θα είναι το αποτέλεσμα των επιλογών και των πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα.»

tags: Κρήτη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)