to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 25.05.2020

Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Να σταματήσει εδώ και τώρα η άδικη δίωξη των γιατρών του ΓΝΘ Γεννηματάς

«Τον απαράδεκτο και εκδικητικό χαρακτήρα της ενέργειας του Γ. Κούτρα δείχνει το γεγονός ότι η ανυπόστατη κατηγορία της "αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους" στήθηκε με αφορμή την αυτονόητη απουσία της Δ. Κατσίμπα λόγω του θανάτου του πατέρα της» αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που χαρακτηρίζει άδικη τη δίωξη των γιατρών του ΓΝΘ Γεννηματάς


Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την ακραία αυταρχική πράξη να κληθεί σε απολογία από τον διοικητή του Γ.Ν.Θ «Γ. Γεννηματάς», Γιώργο Κούτρα, η Πρόεδρος της Ε.Ν.Ι.Θ., Δάφνη Κατσίμπα και η διευθύντρια του ακτινολογικού τμήματος, Μ. Αρβανίτη. Τον απαράδεκτο και εκδικητικό χαρακτήρα της ενέργειας του Γ. Κούτρα δείχνει το γεγονός ότι η ανυπόστατη κατηγορία της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους» στήθηκε με αφορμή την αυτονόητη απουσία της Δ. Κατσίμπα λόγω του θανάτου του πατέρα της. Ο Διοικητής προχώρησε σε δήθεν «έλεγχο» στοχοποιώντας την Πρόεδρο της ΕΝΙΘ και την αντικαταστάτριά της, ενώ στην ολιγόλεπτη παρουσία του αναστάτωσε το νοσοκομείο με το επιθετικό ύφος και τις ύβρεις του, όπως καταγγέλλουν τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών, η ΕΝΙΘ και η ΟΕΝΓΕ.

Πρόκειται για εκδικητική αντισυνδικαλιστική ενέργεια που ήρθε μετά τη δημόσια κριτική στον Γ. Κούτρα από την ΕΝΙΘ για τα προβλήματα στη λειτουργία του ΓΝΘ «Γεννηματάς», αλλά και την αυταρχική συμπεριφορά του.

Αυτή είναι η στάση που έχουν τα κυβερνητικά όργανα απέναντι στους «ήρωες με τις άσπρες μπλούζες», όταν βγαίνουν από τη σιωπή και υπερασπίζονται τα νοσοκομεία και το δικαίωμα του λαού στο αγαθό της υγείας. Τότε πέφτουν οι μάσκες και φανερώνεται το αυταρχικό πρόσωπο της αντιλαϊκή πολιτικής και τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια μετατρέπονται σε αυταρχικές διώξεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στους γιατρούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη υπερασπιζόμενοι με τη σκληρή δουλειά τους και τη συνδικαλιστική τους παρουσία τη δημόσια υγεία.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος των Δ. Κατσίμπα και Μ. Αρβανίτη.

Στηρίζουμε τον αγώνα της ΕΝΙΘ για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας και το αίτημά της για άμεση ακύρωση των παρεμβάσεων του διοικητή σε βάρος της λειτουργίας του ΓΝΘ «Γεννηματάς».

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)