to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:06 | 22.05.2020

Πολιτική

Ερώτηση 21 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά στοιχεία του τηλεοπτικού σποτ για την ενδοοικογενειακή βία

Ερώτηση κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλίας Χρηστίδου, με την οποία ζητούν διευκρινήσεις σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του τηλεοπτικού σποτ για την ενδοοικογενειακή βία.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως στις 26 Μαρτίου κατατέθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την αύξηση φαινομένων οικογενειακής βίας ως συνέπεια της καραντίνας, η οποία απευθυνόταν στα Υπουργεία Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη.

Με αφορμή την παρουσία της Γενικής Γραμματέως κας. Συρεγγέλα, της Γεν. Γραμματείας Οικογενειακού προγραμματισμού και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ), στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η ερώτηση έγινε σε βασικά της σημεία και προς την ίδια, μια και ήταν η καθ' ύλην αρμόδια να απαντήσει.
Όπως προκύπτει και από τα πρακτικά, ερωτηθείσα για το θέμα του τηλεοπτικού σποτ, για το κόστος παραγωγής του, τον τρόπο που αυτή δρομολογήθηκε, δηλαδή με απευθείας ανάθεση ή όχι, το κόστος μετάδοσής του αλλά και κατά πόσο μεταδίδεται μόνο σε πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια ή και σε τοπικά, η κα Συρεγγέλα απάντησε ότι «Με την κυρία Μελέτη (σ. την πρωταγωνίστρια του σποτ) ήταν δωρεάν όλο το βίντεο, το στήσιμο του βίντεο. Το script το γράψαμε εμείς στην Γενική Γραμματεία .... Από εκεί και πέρα από εμάς δεν έφυγε ούτε απευθείας ανάθεση, ήταν καθαρά καμπάνια - της Κυβέρνησης – του COVID. Εμείς ως Γενική Γραμματεία δεν πληρώσαμε τίποτα».

Επειδή το συγκεκριμένο ερώτημα, αναφορικά με το κόστος του τηλεοπτικού σποτ δεν έχει διευκρινιστεί, όπως δεν έχει διευκρινιστεί το από ποια κανάλια μεταδόθηκε και αν αυτά ήταν πανελλαδικής εμβέλειας μόνο ή και τοπικά- καθώς και το κόστος αυτής της μετάδοσης,

Επειδή παρά το επείγον της αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι σημαντικό να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας ως προς την ακριβή διαδικασία που ακολουθήθηκε και τα κόστη που υπήρξαν, αναφορικά με τη δημιουργία των τηλεοπτικών σποτ, μεταξύ των οποίων και του σποτ για την ενδοοικογενειακή βία,

ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο Υφυπουργός  παρά τω Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Πέτσας:

-Πώς αποφασίστηκε ποιος θα γυρίσει το σποτ;
-Υπήρξε απευθείας ανάθεση ή ακολουθήθηκε κάποια άλλη διαδικασία;

-Πόσο κόστισε, από τη στιγμή που η πρωταγωνίστρια συμμετείχε αφιλοκερδώς και το κείμενο γράφτηκε από τη ΓΓΟΠΙΦ;

-Ποιο είναι το κόστος μετάδοσής του, από ποια κανάλια μεταδόθηκε, πόσες φορές και ποιες ώρες;
-Ήταν πανελλαδικής μόνο ή και τοπικής εμβέλειας κανάλια;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)