to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 22.05.2020

Πολιτισμός

Τρεις τελευταίες online dramedies από το Φεστιβάλ Δράμας

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 27 Μαΐου.


Με άλλες τρεις απολαυστικές μικρού μήκους ταινίες που προβάλλονται από χθες Πέμπτη (21/5) και για μία εβδομάδα online από το Φεστιβάλ Δράμας, ολοκληρώνεται ο κύκλος προβολών ελληνικών ταινιών μικρού μήκους που συνδυάζουν χιούμορ και συγκίνηση και μας συντρόφευσαν ευχάριστα τις εβδομάδες που οι κινηματογράφοι ήταν κλειστοί.

  Τις τελευταίες τρεις ταινίες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τόσο στο κανάλι του Φεστιβάλ Δράμας στο youtube (https://www.youtube.com/user/dramafilmfestival) όσο και στην ιστοσελίδα τού Φεστιβάλ (https://www.dramafilmfestival.gr/).

Πρόκειται για μια επιλογή ταινιών, από τη δεκαετία του ΄90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών.

Συγκεκριμένα, προβάλλονται τρεις ακόμα ταινίες νέων δημιουργών, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές:

   - «Ι'm gay» (15', 2008) του Νικόλα Κολοβού με τους Α.Στρίντερ, Μπ.Φράιντμαν, Π.Ιωαννίδη). Ο Άλεξ, ένας Σουηδός ελληνικής καταγωγής, αποφασίζει να αποκαλύψει στην παραδοσιακή οικογένειά του το μεγάλο μυστικό του: ότι είναι ομοφυλόφιλος. Κατά την διάρκεια ενός οικογενειακού γεύματος αναλογίζεται όλες τις πιθανές αντιδράσεις...

   - «Χρήστος και Δήμητρα» (13', 2015) της Αμέρισσας Μπάστα με τους Κ.Παληκαρά, Κ.Κορωναίο, Α.Κολοβό. Ο 8χρονος Χρήστος έχει στόχο να δει μαζί με τη συνομήλικη φίλη του, τη Δήμητρα, το βράδυ την παράσταση του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ενός περιοδεύοντος θιάσου που έχει φτάσει στο χωριό τους. Τα πράγματα όμως δεν θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον Χρήστο, που θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια και να πάρει γενναίες αποφάσεις. Μια ταινία για την τέχνη, τον έρωτα, τη μαγεία και το όνειρο!

   - «Αχ Ελλάδα...» (8', 2012 ) του Κώστα Αναγνωστόπουλου με τους Γ.Σουξέ, Α.Καμινέλη και Α.Σοφιανοπούλου. Ένας γραφικός ταξιτζής κλέβει και κοροϊδεύει όσο μπορεί τους πελάτες του, μια κοπέλα παριστάνει την υπάλληλο του ΣΔΟΕ για να του πάρει χρήματα, ένας γιατρός λαδώνεται για να κάνει τη δουλειά του.

 Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 27 Μαΐου. Το Φεστιβάλ Δράμας ευχαριστεί θερμά τους σκηνοθέτες και παραγωγούς των ταινιών που τις διέθεσαν αφιλοκερδώς γι' αυτό το πρόγραμμα και εύχεται το επόμενο ραντεβού του με το κοινό να είναι στις αίθουσες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)