to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 19.05.2020

πηγή: arki.gr

Κοινωνία

Γ. Πετρόπουλος: Οι σχεδιαζόμενες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο θα βαθύνουν την κρίση

Συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Χρηστακάκη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ έδωσε ο Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης.


Σε ερώτηση σχετικά με τα δημοσιεύματα για την χρήση του προγράμματος SURE  στο Δημόσιο, και  της μείωσης των μισθών κατά 25% ο Γ Πετρόπουλος ανέφερε πως εκτιμά ότι πρόκειται σίγουρα για μια από τις ιδέες που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση για την μείωση των μισθών και οι οποίες περιλαμβάνουν πολλά σενάρια, μερικής ή οριζόντιας περικοπής.

Ανέφερε επίσης πως η λογική της λιτότητας και της μείωσης των εισοδημάτων, δεν συνιστά μονόδρομο, καθώς δεν πρέπει να συνεχιστεί η εμμονή με τις πολιτικές λιτότητας, καθώς αυτή τη στιγμή χρειάζονται πολιτικές αναδιανομής του πλούτου και όχι λιτότητας. Δεν μπορεί, συνέχισε, να γίνεται επίκληση του κοινωνικού αυτοματισμού, καθώς, η εμπειρία των πρώτων χρόνων του Μνημονίου, μας έδειξε, πως η μείωση των μισθών στο Δημόσιο, οδηγεί σε κλείσιμο μαγαζιών, χαμηλότερους μισθούς και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Σχετικά με την τηλεργασία, υποστήριξε πως υπάρχουν υπηρεσίες στο Δημόσιο, όπως η Εκπαίδευση η Υγεία αλλά και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν μπορούν εύκολα να ενταχθούν σε καθεστώς τηλεργασίας. Η χρήση των τεχνολογιών έχει νόημα με δυο προϋποθέσεις. Καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Η ακραία εμπειρία της Πανδημίας, μας υποχρεώνει να αναστοχαστούμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ, φτιάχνοντας έναν κόσμο καλύτερο και όχι να επιστρέψουμε σε αποτυχημένες πολιτικές, συμπλήρωσε.

HXHTIKO

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)