to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 18.05.2020

Αθλητισμός

Ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη για παράνομη βία του προσωπικού ασφαλείας του

Η υπόθεση αφορά στην καταγγελία του δημοσιογράφου Π. Κουρτζίδης για απαγωγή μέσα από το ξενοδοχείο Χίλτον τον Μάρτιο του 2018 - Ο δημοσιογράφος δήλωσε σήμερα πως κάποιοι από τους δράστες της επίθεσης εναντίον του, συνδέονται με την υπόθεση Τζήλου


Ποινική δίωξη για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράνομης βίας σε βάρος δημοσιογράφου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος πέντε ανδρών της ασφάλειας του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος διώκεται για ηθική αυτουργία στις πράξεις των υπαλλήλων του, καθώς και σε βάρος του εκδότη οικονομικής εφημερίδας Αντώνη Πίκουλα στον οποίο αποδίδεται η κατηγορία της συνέργειας.

Η υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα αφορά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη ότι έγινε απόπειρα απαγωγής του έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον, τον Μάρτιο του 2018 από άνδρες της ασφάλειας του επιχειρηματία.

Από την έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία προέκυψε ότι σε βάρος του δημοσιογράφου ασκήθηκε από τους πέντε δράστες βία προκειμένου να τους ακολουθήσει στην εφημερίδα του κ. Πίκουλα, ώστε εκεί να γράψει και να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Μαρινάκη.

Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία που να θεμελιώνουν την πράξη της αρπαγής, που κατήγγειλε ο δημοσιογράφος, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι που κλήθηκαν σε εξηγήσεις αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου με παράλληλο αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Μεγάλη Βρετανία για το άνοιγμα συγκεκριμένων συνομιλιών του επιχειρηματία με κάποιους από τους δράστες.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα έγινε το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τον εκδότη κ. Πίκουλα και φίλο του επιχειρηματία, στο ξενοδοχείο Χίλτον. Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν, με απευθείας κλήση, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Κουρτζίδης: «Ένας ή δύο συνεργάτες του Μαρινάκη είναι στη δικογραφία του Τζήλου»

Ο Πάρης Κουρτζίδης, ο δημοσιογράφος που ήταν το θύμα της προαναφερθείσας υπόθεσης για την οποία ασκήθηκε δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ασφάλειά του, δήλωσε πως κάποιοι από τους τελευταίους συνδέονται με την υπόθεση Τζήλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας τη Δευτέρα 18/5 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis», ο Πάρης Κουρτζίδης αρχικά τόνισε:

«Το αντίγραφο του πορίσματος έχει σημαντική σημασία καθώς θα χρειαστεί επιπλέον στοιχεία. Υπάρχει ενδεχόμενο να προβούμε και σε καταγγελίες για κακούργημα και για αρπαγή. Όταν ένας εισαγγελέας καταλήγει σε συνεργεία και ηθική αυτουργία και υπάρχουν και ταυτοποιημένοι δράστες, αντιλαμβάνεστε για τι μιλάμε. Από εκείνη την ημέρα είχα επισκέψεις που ήθελαν να μου περάσουν κάποιο μήνυμα. Υπήρξε απειλή διαδικτυακή για τη σωματική μου ακεραιότητα και συγκεκριμένα για βόμβα και περιμένουμε ακόμα πόρισμα από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος παρότι τους έχουμε δώσει παραπάνω από δέκα λινκ του προφίλ από το οποίο δέχτηκα την ευθεία απειλή», ανέφερε αρχικά ο Πάρης Κουρτζίδης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πρέπει να μιλήσει με ειλικρίνεια, να αποδεχθεί τα συμβάντα και να μας εξηγήσει για ποιο λόγο αναγκάστηκε ή αισθάνθηκε ότι πρέπει να κάνει αυτά τα πράγματα. Όλα όσα μου έλεγαν ότι κατέβηκαν εξωγήινοι ή ότι έχω άλλους λόγους για να τον καταγγέλλω κι οτιδήποτε μπούλινγκ δέχτηκα διαδικτυακά από γνωστές ομάδες αγνώστων πέριξ του Πειραιά που επικηρύσσουν κιόλας, βγάζουν αφίσες κατά συναδέλφων, όλα αυτά θα πρέπει τώρα εφόσον πλέον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, στοιχεία, μάρτυρες, οπτικό υλικό, θα πρέπει να μας πουν τι είχε συμβεί».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κι εμπλοκή ατόμου που βρίσκεται και στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου, είπε: «Βεβαίως. Αναφέρεται στη δικογραφία Τζήλου ότι εντοπίζει ο δορυφόρος της αστυνομίας να έχει επαφές με τους δράστες, που πλέον είναι δράστες σύμφωνα με την εισαγγελέα. Και ο κ. Συντυχάκης που αναφέρεται, υπό την έννοια ότι ο αριθμός του τηλεφώνου που ταυτοποιείται με τον ίδιο, έχει επικοινωνίες με τον Σταυρουλάκη που είναι δράστης σε μένα και με τους δράστες στην υπόθεση Τζήλου. Επομένως έχουμε από έναν έως δύο πρώην και νυν συνεργάτες του κ.Μαρινάκη και στην υπόθεση Τζήλου, τουλάχιστον σε σκέλος δικογραφίας κι έρευνας. Θα δούμε κι εκεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, συνεργοί και τι ακριβώς γίνεται. Ενδέχεται να είναι κι ένας εκ των δραστών της υπόθεσης Τζήλου στο Χίλτον».

Για το αν φοβάται κι αν λαμβάνει μέτρα προστασίας, ανέφερε: «Κανείς δεν θα ήταν λογικός άνθρωπος αν δεν φοβόταν. Αλλά επουδενί ως ένας άνθρωπος που πριν κάποια χρόνια αποφάσισαν να κάνω το λειτούργημα του δημοσιογράφου και να λέω πως συνεχίζω να είμαι δημοσιογράφος, να κινείται με βάση το συναίσθημα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)