to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 12.05.2020

Πολιτική

Την ανανέωση της θητείας Στουρνάρα προτείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του, με πρώτη από όλες αυτή για ύφεση 4% λόγω της κρίσης του κορωνοϊού», η ειρωνική αντίδραση της Κουμουνδούρου με αφορμή την επικείμενη ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος


«Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του (Τρίτη 12/5/20) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο θα διαμορφώσει την πρότασή του προς το υπουργικό συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν προξενεί έκπληξη, δεδομένης της πολιτικής ταύτισης του Γ. Στουρνάρα με τη ΝΔ. Θυμίζουμε μεταξύ άλλων ότι, ο διοικητής της ΤτΕ  επέμενε το 2018 για μια προληπτική γραμμή πίστωσης και ήταν εναντίον της καθαρής εξόδου που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή τασσόταν υπέρ της περικοπής των συντάξεων και της μείωσης του αφορολογήτου.

Βέβαια, με κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε πρόσφατα στροφή 180 μοιρών και υποστήριξε την έκδοση ευρωομολόγων (διαβάστε σχετικά). 

«Μεγάλη τιμή»

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών». 

Με καυστικό σχόλιο αντέδρασε στην ανακοίνωση της κυβέρνησης το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ευχόμαστε στον κ. Στουρνάρα μία καλή δεύτερη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του, με πρώτη από όλες αυτή για ύφεση 4% λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Όχι όπως όταν προέβαλλε σθεναρή αντίσταση ενάντια στο σχέδιο για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θέτοντας την πιστοληπτική γραμμή στήριξης ως δήθεν μοναδική λύση.

Ούτε όπως όταν πίεζε για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου που απέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά έτσι όπως τα φέρνει η ζωή, θα ξανασυναντηθούμε αργά η γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση».

Γ. Βαρουφάκης: Αν το 2016 υπήρχαν 4 λόγοι να εκδιωχθεί ο κ. Στουρνάρας από την ΤτΕ σήμερα υπάρχουν 14

«Αν το 2016 υπήρχαν 4 λόγοι να εκδιωχθεί ο κ. Στουρνάρας από την ΤτΕ σήμερα υπάρχουν 14 - ένας εκ των οποίων η πρόσφατη γελοία πρόβλεψή του για ύφεση... 4% το 2020», σχολιάζει ο Γ. Βαρουφάκης σχετικά με την ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα, με ανάρτησή του στο twitter.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)