to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:56 | 12.05.2020

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Τα χειροκροτήματα δεν φτάνουν

«Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας στις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές που έδωσαν και δίνουν την μάχη της προστασίας της κοινωνίας από την απειλή της πανδημίας. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για την αναγνώριση της αξίας της προσφοράς τους στην Δημόσια Υγεία. Για αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας»


Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή/-τριας:

«Φέτος σε συνθήκες πανδημίας οι νοσηλεύτριες,-τές κλήθηκαν να υπερασπιστούν την ανθρώπινη ζωή βάζοντας σε κίνδυνο την δική τους. Και αυτό έγινε σε συνθήκες υποτιμημένης και κακοπληρωμένης εργασίας, υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και εντατικοποίησης της εργασίας τους μέσα από απαιτητικά κυκλικά ωράρια(πρωί, απόγευμα, νύχτα, Κυριακές, γιορτές, Πρωτοχρονιά, Πάσχα).

Για να έχει αξία το ευχαριστώ στον αγώνα τους είναι καιρός να ικανοποιηθούν χρόνια αιτήματα του κλάδου τους. Ποιός μπορεί σήμερα να μην υποστηρίξει το αίτημά τους για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα; Και όμως πρόσφατα η Ν.Δ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ  για ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην ενίσχυση και αναβάθμιση του ΕΣΥ, υλοποιώντας το σχεδιασμό που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, για 4000 μόνιμες προσλήψεις το 2020 και 7500 τα επόμενα 3 χρόνια.

Η επιβράβευση για τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, εκτός από χειροκροτήματα, σημαίνει την αύξηση και την επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015-2019, αύξησε τη  χρηματοδότηση για τα δεδουλευμένα με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και περικοπές, εξασφάλισε την αύξηση του ωρομίσθιου κατά 20% και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Τώρα, μετά το τέλος της πανδημίας ήρθε η ώρα για τη βαθμιαία μισθολογική αποκατάσταση των υγειονομικών, με αυξήσεις των μισθών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η δημιουργία ενιαίου Νοσηλευτικού κλάδου, όπως είχε σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόλαβε να νομοθετήσει. Η κυβέρνηση, πρέπει να εγκαταλείψει την πρόταση σύστασης ξεχωριστών κλάδων που επεξεργάζεται για νομοθέτηση με ΠΝΠ το επόμενο διάστημα. Μια πρόταση, που όχι μόνο δημιουργεί κοινωνικό αυτοματισμό, οξύνοντας τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις, αλλά είναι και κενή περιεχομένου.

Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας στις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές που έδωσαν και δίνουν την μάχη της προστασίας της κοινωνίας από την απειλή της πανδημίας.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για την αναγνώριση της αξίας της προσφοράς τους στην Δημόσια Υγεία. Για αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)