to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 11.05.2020

Πολιτική

Χρ. Γιαννούλης: Βρήκαν ευκαιρία να ταΐσουν ένα τέρας αδιαφάνειας που είχε να ταϊστεί 4,5 χρόνια (ηχητικό)

«Η αλαζονεία των στελεχών της κυβέρνησης έχει δυναμώσει, σε σημείο να μην ακούν κανέναν. Δεν ακούν τους επαγγελματίες, δεν ακούν τους εμπόρους, δεν ακούν τους εκπαιδευτικούς. Ο σωστός κυβερνήτης είναι αυτός που ακούει, συνθέτει και δεν υψώνει τείχη αλαζονείας και αδιαλλαξίας σε ότι χρήσιμο ακούγεται»


«Η αλαζονεία των στελεχών της κυβέρνησης έχει δυναμώσει, σε σημείο να μην ακούν κανέναν. Δεν ακούν τους επαγγελματίες, δεν ακούν τους εμπόρους, δεν ακούν τους εκπαιδευτικούς. Ο σωστός κυβερνήτης είναι αυτός που ακούει, συνθέτει και δεν υψώνει τείχη αλαζονείας και αδιαλλαξίας σε ότι χρήσιμο ακούγεται». Αυτό επεσήμανε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στην εκπομπή «Θέσεις και απόψεις» του FM 100.

«Είναι λογικό να υπάρχει μία διστακτικότητα και μία επιφύλαξη, αλλά υπάρχει και μία αισιοδοξία ταυτόχρονα ότι αρχίζουν οι ρυθμοί να βρίσκουν την κανονική τους ροή. Βέβαια όλοι συμφωνούμε πως τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα αφήσαμε πριν την εκδήλωση της πανδημίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αναζητάμε επίπονα, επίμονα, καθημερινά λύσεις οι οποίες όμως πρέπει να μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εθνικής συνεννόησης.

Οι επιτυχείς χειρισμοί μέχρι στιγμής στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης, δυστυχώς έχει δυναμώσει, έχει μεγεθύνει την αλαζονεία των στελεχών της κυβέρνησης σε σημείο να μην ακούν κανέναν.Δεν ακούν τους επαγγελματίες, δεν ακούν τους εμπόρους, δεν ακούν τους εκπαιδευτικούς. Ο σωστός κυβερνήτης είναι αυτός που ακούει, συνθέτει και δεν υψώνει τείχη αλαζονείας και αδιαλλαξίας σε ότι χρήσιμο ακούγεται.

Οι άνθρωποι της αγοράς τονίζουν με έμφαση πως κλειδί σε αυτή τη μάχη είναι η προστασία των εισοδημάτων των καταναλωτών. Των εισοδημάτων δηλαδή των εργαζομένων. Η αναπλήρωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, ακόμη και για περισσότερους μήνες, είναι χρήματα που θα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία.

Πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις φορολογικές δηλώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών να καλυφθεί  το 1/12  μηνιαίως ως διασφαλισμένο εισόδημα.

Η επαναλειτουργία των σχολείων εμπεριέχει ένα ρίσκο καθώς η σπουδή να ανοίξουν λύκεια και γυμνάσια έρχεται με ένα πρόχειρο σχεδιασμό, μία νομοθέτηση γραμμένη στο πόδι.

Είναι δυνατόν να προκρίνουν μαθήματα σε απευθείας μετάδοση μέσω τηλεδιάσκεψης, με εκτεθειμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λες και η παιδεία είναι ριάλιτι;

Εάν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, πολύ φοβάμαι πως το Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα στις δυσπρόσιτες περιοχές θα πουν στους μαθητές «ξέρετε φέτος δεν θα έχετε δάσκαλο αλλά μία οθόνη».

Τα μέτρα για τον τουρισμό που θα έπρεπε να είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες προαναγγέλλονται εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά μέτρα δεν βλέπουμε.

Ποιες δημοσκοπήσεις μπορούν να αποτυπώσουν μέσα σε ένα κλίμα φόβου, ανασφάλειας, αγωνίας, καχυποψίας, άγνοιας και αδυναμίας,  το πολιτικά δεδομένα της στιγμής.

Τα ιδίου τύπου μεταχειρισμένα λεωφορεία που προμηθεύεται ο δήμος Θεσσαλονίκης έναντι 15.000 ευρώ το ένα, ο ΟΑΣΘ όταν έπρεπε να τα αποσύρει τα πουλούσε σε πολύ-πολύ μικρότερο αντίτιμο.

Βρήκαν ευκαιρία με την πανδημία να ταϊστεί ένα τέρας αδιαφάνειας που είχε να ταϊστεί 4,5 χρόνια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)