to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 10.05.2020

Αθλητισμός

Οι ομάδες έκπληξη την τελευταία 20ετία

Χρονιές που κάποιες άλλες ομάδες πάνε... τρένο, γίνονται οι ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης και μπαίνουν σφήνα στην πρώτη 4αδα.


Οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν συνηθίσει να κυριαρχούν και να καταλαμβάνουν τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στα περισσότερα πρωταθλήματα μοιράζονται τις 4 πρώτες θέσεις. Αλλα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Χρονιές που κάποιες άλλες ομάδες πάνε... τρένο, γίνονται οι ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης και μπαίνουν σφήνα στην πρώτη 4αδα.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τις ομάδες που μπήκαν σφήνα στην πρώτη τετράδα τα τελευταία 20 χρόνια:

Ξάνθη 2004-05

Η Ξάνθη την περίοδο 2004-05 πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία. Κατέλαβε την 4η θέση και άφησε εκτός τον ΠΑΟΚ. Με απολογισμό 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες συγκέντρωσε 50 βαθμούς. Από τους μεγάλους, μόνο ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό από την Ακριτική πόλη (0-2). Η ΑΕΚ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 και οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ηττήθηκαν.

Ηρακλής 2005-06

Μια χρονιά όνειρο για τον Ηρακλή που κατέλαβε την 4η θέση στο πρωτάθλημα αφήνοντας έκτο τον ΠΑΟΚ. Ο «γηραιός» είχε εξαιρετική ομάδα και έχει μείνει χαραγμένο το εμφατικό 4-0 επί της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Καυτατζόγλειο γνώρισαν την ήττα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και μόνο ο ΠΑΟΚ απέσπασε ένα βαθμό!

Αρης 2006-07

Σε ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε η 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αρης κατέλαβε την 4η θέση και ήταν μια ομάδα που πολύ δύσκολα έχανε. Συνολικά στο πρωτάθλημα είχε μόλις 6 φορές φύγει από το γήπεδο χωρίς βαθμό, ενώ μέτρησε 11 νίκες και 13 ισοπαλίες.

Αρης 2007-08

Με μια ακόμα εξαιρετική χρονιά ο Αρης κατέλαβε την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σε μια χρονιά που ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 9ος! Οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν περισσότερες απαιτήσεις αν ήταν πιο σταθεροί στην έδρα τους. Χαρακτηριστικό ότι από τα ντέρμπι επικράτησαν μόνο του ΠΑΟΚ.

Ατρόμητος 2011-12

Ο Ατρόμητος είχε αρχίσει να βάζει τις βάσεις για μια ομάδα που θα πρωταγωνιστούσε και το 2011-12 έκανε την καλύτερη πορεία του. Η 4η θέση αποδείκνυε τη σοβαρή δουλειά που γινόταν στο Περιστέρι. Οσον αφορά τα εντός έδρας ντέρμπι; Ο Ατρόμητος επικράτησε της ΑΕΚ, ήρθε ισόπαλος με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ενώ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Αστέρας Τρίπολης 2012-13

Τη σεζόν 2012-13 ο Αστέρας Τρίπολης πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία του πρωταθλήματος. Κατέλαβε την 3η θέση και άφησε 4ο τον Ατρόμητο. Μια σεζόν που έμεινε στην Ιστορία για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Από την Τρίπολη πέρασε νικηφόρα μόνο ο Ολυμπιακός.

Ατρόμητος 2013-14

Οι Περιστεριώτες έκαναν υψηλό πρωταθλητισμό τα τελευταία χρόνια και η 3η θέση επισφράγιζε την σκληρή δουλειά. Μάλιστα απείχαν μόλις τρεις βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.  Στα τρία ντέρμπι στο περιστέρι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος αναδείχτηκε ισόπαλος!

Ατρόμητος 2017-18

Ο Ατρόμητος ήταν για μια ακόμη φορά η έκπληξη του πρωταθλήματος,. καθώς κατέλαβε την 4η θέση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι γνώρισε μόλις 4 ήττες σε όλο το πρωτάθλημα. Το αρνητικό για τους Περιστεριώτες είναι ότι δεν κατάφεραν να κερδίσουν εντός έδρας ένα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό και τα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ήρθαν ισόπαλα.

Ατρόμητος 2018-19

Η παρουσία του Ατρόμητου τα τελευταία χρόνια τον έχει κατατάξει στους «μεγάλους». Η 4η θέση που κατέλαβαν οι Περιστεριώτες δεν ήταν έκπληξη.  ΑΕΚ και Ολυμπιακός πέρασαν από το Περιστέρι, ενώ ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)