to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 06.05.2020

Κοινωνία

Ένταση, επίθεση των ΜΑΤ και χημικά τα μεσάνυχτα στην Αγία Παρασκευή (βίντεο)

Σκηνικό έντασης επικράτησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, όπου είχαν συγκεντρωθεί μερικές εκατοντάδες άτομα νεαρής ηλικίας και ήρθαν σε αντιπαράθεση με την αστυνομία η οποία τους επιτέθηκε κάνοντας ρίψη χημικών - Αποτροπιασμός για τις δηλώσεις του δημάρχου που έκανε λόγο για «άβατο» και «αλισβερίσι ναρκωτικών»


Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, επεισόδια σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, «όταν νεαροί πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο για να τους κάνουν σύσταση να διαλυθούν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορvνοϊού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, περίπου 400 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και έπιναν, μόλις είδαν αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο άρχισαν να πετούν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες.

Σύμφωνα με το news247, οι διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, κατά την επίθεσή τους στους συγκεντρωμένους:

Η ηρεμία στην περιοχή αποκαταστάθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ενώ η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

Αποτροπιασμός για τις δηλώσεις του δημάρχου Αγίας Παρασκευής από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικών

«Το βράδυ της Τρίτης, είδαμε για ακόμα μια φορά, μπροστά στα μάτια μας τι εννοεί ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν λένε τη λέξη «κανονικότητα», με τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων στην πλατεία της Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή», αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση: «Με μεγάλη μας έκπληξη (και αποτροπιασμό) είδαμε και τα όσα είπε ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, για τα επεισόδια και για την πλατεία της Αγίου Ιωάννου, ο οποίος έκανε λόγο για «άβατο», που εδώ και χρόνια «οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε» και στην οποία κυριαρχεί το «αλισβερίσι ναρκωτικών».

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Ζορμπά, ότι η γειτονιά μας, οι πλατείες μας και ο τόπος που μεγαλώσαμε, ουδεμία σχέση έχει με αυτό που περιγράφει ή με αυτό που θα ήθελε να ισχύει για να έχει αφορμές για περισσότερες ενέργειες, όπως η χθεσινοβραδινή, στο μέλλον. Η «πάνω πλατεία» της Αγίας Παρασκευής είναι ένας χώρος ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας και όχι μόνο «τονώνει» με κάθε τρόπο τη γειτονιά μας, αλλά αποτελεί και πόλο έλξης για ανθρώπους από κάθε γωνιά της Αθήνας» (διαβάστε αναλυτικά).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)