to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 05.05.2020

Διεθνή

Συνυπογράφει ο Δημ. Παπαδημούλης: Στήριξη του Παγκόσμιου Συνασπισμού Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης ζητούν 60 ευρωβουλευτές

«Η έγκαιρη ενίσχυση και χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Συνασπισμού Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης θα βοηθήσει σημαντικά στον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού και θα διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε μελλοντικό εμβόλιο θα είναι προσβάσιμο σε όσους το χρειάζονται, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, γεωγραφικής ή κοινωνικής θέσης»


Επιστολή 60 ευρωβουλευτών από 5 Πολιτικές Ομάδες -Ευρωπαϊκή Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Renew και Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα- προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, Γιούτα Ουρπιλάινεν, για τη στήριξη του έργου του Παγκόσμιου Συνασπισμού Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (“Gavi”), συνυπογράφει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Το ξέσπασμα του κορονοϊού αποδεικνύει πως η υγεία πρέπει να παραμείνει παγκόσμια προτεραιότητα. Οι ασθένειες δεν υπολογίζουν σύνορα και μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε, οπουδήποτε» αναφέρουν στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντήσει συλλογικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, βοηθώντας παράλληλα τις φτωχότερες χώρες του κόσμου να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Στην επιστολή τους, οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ορισμένες σημαντικές δράσεις και πτυχές του έργου του Παγκόσμιου Συνασπισμού Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης, και καλούν την Πρόεδρο της Κομισιόν, Φον ντερ Λάιεν, και την Επίτροπο, Ουρπιλάινεν, να αναλάβουν δράση, «ώστε ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης να χρηματοδοτηθεί πλήρως και να διασφαλιστεί το σημαντικό του έργο για τα επόμενα 5 χρόνια».

Σημειώνεται πως από τις 24 έως και τις 30 Απριλίουήταν η Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), που στόχο έχει την προώθηση της χρήσης εμβολίων για την προστασία ατόμων όλων των ηλικιών από ασθένειες. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ζωές σώζονται χάρη στον εμβολιασμό, γεγονός που αναγνωρίζεται ευρέως ως μία από τις πιο επιτυχημένες παρεμβάσεις στην υγεία. Ωστόσο, σχεδόν 20 εκατομμύρια παιδιά, παγκοσμίως, εξακολουθούν είτε να μην έχουν πρόσβαση σε εμβολιασμό είτε να είναι ελλιπώς εμβολιασμένα.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή (μεταφρασμένη στα Ελληνικά):

Αγαπητή Πρόεδρε, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Αγαπητή Επίτροπε, Γιούτα Ουρπιλάινεν

Το ξέσπασμα του κορονοϊού αποδεικνύει πως η υγεία πρέπει να παραμείνει παγκόσμια προτεραιότητα. Οι ασθένειες δεν υπολογίζουν σύνορα και μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε, οπουδήποτε. Η συλλογική απάντηση της διεθνής κοινότητας για τον περιορισμό της πανδημίας είναι κρίσιμη. Βοηθώντας τις φτωχότερες χώρες του κόσμου να αναστείλουν την εξάπλωση του ιού, η ΕΕ θα βοηθήσει στη διάσωση ανθρωπίνων ζωών παγκοσμίως. Επομένως, σας γράφουμε για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην ενίσχυση από την Ε.Ε. του Παγκόσμιου Συνασπισμού Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης –“Gavi”-, ως μέρος της αντίδρασής μας στην κρίση.

Ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης χρηματοδοτεί, ήδη, τις φτωχότερες χώρες, βοηθώντας τες να αντιμετωπίσουν την κρίση του ιού. Το έργο του είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι οποιοδήποτε μελλοντικό εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι προσβάσιμο σε όσους το χρειάζονται, ανεξαρτήτως από το πού ζουν ή την οικονομική τους κατάσταση. Με τη συνεργασία με εταίρους για την ανάπτυξη εμβολίου και τη μόχλευση της αγοραστικής δύναμης εκατομμυρίων ανθρώπων στις φτωχότερες χώρες, ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης μπορεί να μειώσει τις τιμές και να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητά του για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης παρέχει καθημερινά στις φτωχότερες κοινότητες του κόσμου εμβολιασμό για ασθένειες όπως η ιλαρά, η πολιομυελίτιδα και ο κίτρινος πυρετός και πρέπει να συνεχίσει να διασφαλίζει πως αυτές οι χώρες δεν θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα κρούσματα ασθενειών. Για την Αφρική με τον αυξανόμενο πληθυσμό νεολαίας, η υγεία είναι ζωτικό θεμέλιο για την εξασφάλιση της δημογραφικής της ισορροπίας, διασφαλίζοντας έτσι, ότι οι νέοι θα είναι υγιείς για να μορφωθούν, να εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ηπείρου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ είναι αλληλεγγύη, προνοητικότητα και κραταιά συστήματα υγείας. Ο Παγκόσμιος Συνασπισμός Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης είναι μία ορθή επένδυση, τόσο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης στην υγεία, όσο και για την πρόληψη μελλοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που απειλούν την παγκόσμια σταθερότητα. Η βοήθεια της ΕΕ ήταν σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία του Παγκόσμιου Συνασπισμού Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης και η συνεχιζόμενη υποστήριξή του είναι ζωτικής σημασίας. Σας καλούμε, λοιπόν, να κάνετε μια σημαντική και έγκαιρη συμβολή στον Παγκόσμιο Συνασπισμό Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης, ώστε να χρηματοδοτηθεί πλήρως και να διασφαλιστεί το σημαντικό του έργο για τα επόμενα 5 χρόνια.

Με εκτίμηση,

Οι συνυπογράφοντες ευρωβουλευτές

AdriánVázquezLázara, Ισπανία – Renew, AndreaCozzolino, Ιταλία - S&D, AndreasSchieder, Αυστρία - S&D, AnnaJúliaDonáth, Ουγγαρία – Renew, BasEickhout, Ολλανδία - Greens/EFA, BirgitSippel, Γερμανία - S&D, BrandoBenifei, Ιταλία - S&D, CaterinaChinnici, Ιταλία - S&D, ChristineSchneider, Γερμανία – EPP, CiaranCuffe, Ιρλανδία - Greens/EFA, CindyFranssen, Βέλγιο – EPP, DanielFreund, Γερμανία - Greens/EFA, DimitriosPapadimoulis, Ελλάδα - GUE/NGL, EiderGardiazabalRubial, Ισπανία - S&D, EleonoraEvi, Ιταλία – NA, ErnestUrtasun, Ισπανία - Greens/EFA, FrancesFitzgerald, Ιρλανδία – EPP, FranciscoGuerreiro, Πορτογαλία - Greens/EFA, GabrieleBischoff, Γερμανία - S&D, GiulianoPisapia, Ιταλία - S&D, Hannah-MarieNeumann, Γερμανία - Greens/EFA, HerbertDorfmann, Ιταλία – EPP, HildeVautmans, Βέλγιο – Renew, JavierMorenoSánchez, Ισπανία - S&D, JuanFernandoLópezAguilar, Ισπανία - S&D, KatalinCseh, Ουγγαρία – Renew, KathleenVanBrempt, Βέλγιο - S&D, KatiPiri, Ολλανδία - S&D, KiraMariePeter-Hansen, Δανία - Greens/EFA, LukasMandl, Αυστρία – EPP, LukeFlanagan, Ιρλανδία - GUE/NGL, MaitePagazaurtundúa, Ισπανία – Renew, ManonAubry, Γαλλία - GUE/NGL, MarcTarabella, Βέλγιο - S&D, MargreteAuken, Δανία - Greens/EFA, MariaArena, Βέλγιο - S&D, MariaNoichl, Γερμανία - S&D, MariaWalsh, Ιρλανδία – EPP, MariaManuelLeitãoMarques, Πορτογαλία - S&D, MariaSorayaRodríguezRamos, Ισπανία – Renew, MarieToussaint, Γαλλία - Greens/EFA,  MarleneMortler, Γερμανία – EPP, MohammedChahim, Ολλανδία - S&D, NiklasNienaß, Γερμανία - Greens/EFA, OlivierChastel, Βέλγιο – Renew, OthmarKaras, Αυστρία – EPP, PascalDurand, Γαλλία – Renew, PatriziaToia, Ιταλία - S&D, PedroMarques, Πορτογαλία - S&D, PetraDeSutter, Βέλγιο - Greens/EFA, PierfrancescoMajorino, Ιταλία - S&D, RasmusAndresen, Γερμανία - Greens/EFA, SabineVerheyen, Γερμανία – EPP, SabrinaPignedoli, Ιταλία – NA, SaskiaBricmont, Βέλγιο - Greens/EFA, SeánKelly, Ιρλανδία – EPP, SusanaSolísPérez, Ισπανία – Renew, SvenGiegold, Γερμανία - Greens/EFA, SylvieGuillaume, Γαλλία - S&D, TinekeStrik, Ολλανδία - Greens/EFA.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)