to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 30.04.2020

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Δεν καταλαβαίνουμε γιατί επιμένει τόσο στο ζήτημα των σχολείων η κυβέρνηση

O Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel (στο δημοσιογράφο Γ. Σιαδήμα), τόνισε, μεταξύ άλλων ότι η υγειονομική κρίση, η οικονομική ύφεση, οι πολιτικές κατασπατάλησης της κυβέρνησης αλλά και το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο θα τεθούν στην αυριανή, εφ’ όλης της ύλης, συζήτηση στη Βουλή. «Αν, όμως, πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να λειτουργήσει πρώτο, θεωρώ ότι αυτό είναι η ίδια η Βουλή, τηρώντας, προφανώς, όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και όχι τα σχολεία».


Σε σχέση με την υγειονομική κρίση και το άνοιγμα των σχολείων ο Γ. Μπαλάφας φαίνεται να πηγαίνουμε σε αποκλιμάκωση της πανδημίας και ευχήθηκε αυτή να διατηρηθεί. «Ασκήσαμε όλο αυτό το διάστημα μια αντιπολίτευση προτάσεων. Κρατήσαμε υπεύθυνη στάση και δεν εκμεταλλευθήκαμε τον ανθρώπινο πόνο. Από τις 4 του μηνός ξεκινά μια καινούρια μέρα, απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στο ζήτημα των σχολείων υπάρχει τόση επιμονή εκ μέρους της κυβέρνησης για το άνοιγμά τους. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη λειτουργίας της Γ΄ Λυκείου εν όψει και της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Φαντάζει ακατανόητο και συνιστά αχρείαστο ρίσκο να λειτουργήσουν όλες οι υπόλοιπες τάξεις, για τόσο μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς παιδαγωγικά αποτελέσματα.»

Σε σχέση με τις πολιτικές αντιμετώπισης της οικονομικής ύφεσης τόνισε τα εξής:

«Σε ζητήματα που αφορούν την οικονομία και την εργασία δεν μπορούμε να δώσουμε λευκή επιταγή. Δημιουργείται η εντύπωση ότι η κυβέρνηση μπαίνει στον πειρασμό να εκμεταλλευτεί την έως τώρα στήριξη της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της πανδημίας θεωρώντας ότι αυτό ισχύει και για τα ζητήματα της οικονομίας. Για ορισμένους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής φαίνεται ότι η κρίση αποτέλεσε ευκαιρία. Ενδεικτικά αναφέρω την ιστορία της ψευτο-τηλεκάρτισης με τα voucher, που κόστισε 80 εκ. στο δημόσιο ταμείο, τις αναθέσεις χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν, επίσης, για τη χρήση μέρους από το γνωστό “μαξιλάρι” που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας την αίσθηση κατασπατάλησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε προτείνοντας ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα το οποίο θα κριθεί μέσα από την αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική. Θεωρούμε ότι ο τρόπος διαχείρισης της επερχόμενης ύφεσης από την κυβέρνηση είναι εσφαλμένος. Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του κ. Καββαθά, προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι “κανένα μέτρο ενίσχυσης δεν δόθηκε στις ΜμΕ, ούτε καν τα 800 ευρώ” και του κ. Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της σε σημαντικούς τομείς όπως ο τουρισμός και η εστίαση.»

Σε σχέση με τις εκλογές:

«Εμείς δεν ζητάμε εκλογές, αλλά αν ο κ. Μητσοτάκης πάρει την πρωτοβουλία για εκλογές άμεσα, στην πρόκληση αυτή θα ανταποκριθούμε. Θα δώσουμε τη μάχη για να αντιμετωπίσουμε την πολύπλευρη κρίση με σχέδιο και πρόγραμμα, στοχευμένο έτσι ώστε να μην σηκώσουν τα βάρη της κρίσης η μεσαία τάξη και οι εργαζόμενοι.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)