to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:05 | 29.04.2020

Κοινωνία

ΟΣΜΕ: Ελπιδοφόρο και επίκαιρο όσο ποτέ μήνυμα της Πρωτομαγιάς

«Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, σεβόμενοι το κοινωνικό σύνολο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, θα είναι παρόντες στις συμβολικές εκδηλώσεις εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς»


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς:

Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), αποτίοντας φόρο τιμής στην εργατιά και σε όλους εκείνους που πάλεψαν, αγωνίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για την καθιέρωση, την κατοχύρωση και  την διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, για  την ισότητα, την Δημοκρατία, για μια δικαιότερη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αποκλεισμούς, συμμετέχει στις απεργιακές  κινητοποιήσεις – εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί και θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά.

Η 1η Μάη μέρα τιμής και μνήμης  των θυσιών της εργατικής τάξης,  διαχρονικό  σύμβολο  αγώνων  και  διεκδίκησης,  βρίσκει τους  εργαζόμενους  στη  χώρα  μας  σε  ασφυκτικό  κλοιό.

Ανάμεσα στα “συγκοινωνούντα δοχεία” κυβέρνησης και εργοδοσίας, στη μέγγενη του νεοφιλελευθερισμού και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ανάμεσα στη “Σκύλλα και στη Χάρυβδη”  του συστήματος, ο κόσμος της εργασίας συνθλίβεται, ασφυκτιά, δεν αναπνέει.

Μέρος του  ζοφερού μέλλοντος, το οποίο η κυβέρνηση μας επιφυλάσσει, απεργάζεται και με τους άπληστους εργοδότες συνδιαμορφώνει,  ήδη  είναι  εδώ.

Ο νέος εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ.

Το νέο αντεργατικό δίκαιο,  είναι εδώ. 

Τα  της αναστολής  της  σύμβασης εργασίας  και  της  ζωής,  με  το πρόσχημα  της πανδημίας  είναι  εδώ.

Τα σχέδια για μισή εργασία – μισή ανάσα είναι εδώ.

Όλα όσα έχει σκαρφιστεί, προκειμένου να πλήξει τον κόσμο της εργασίας η κουτοπόνηρη κυβέρνηση, είναι εδώ.

Οι εργαζόμενοι είναι εδώ;

Τα συνδικάτα είναι εδώ;

Δυνατά να ακουστεί το διαχρονικό, ελπιδοφόρο και επίκαιρο όσο ποτέ μήνυμα της Πρωτομαγιάς, το μήνυμα της ενότητας, το μήνυμα του αγώνα, της συσπείρωσης, το μήνυμα της διαρκούς πάλης, το μήνυμα της αφύπνισης συνειδήσεων και της αναγκαιότητας συγκρότησης πλατιού, ισχυρού μετώπου αντίστασης και αντιμετώπισης της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Καλή Πρωτομαγιά

Καλούς αγώνες

Ο δρόμος είναι μονόδρομος

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, σεβόμενοι το κοινωνικό σύνολο,  λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, θα είναι παρόντες στις συμβολικές εκδηλώσεις εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)