to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 29.04.2020

Κοινωνία

Προστασία της πρώτης κατοικίας απαιτεί η ΟΕΒΕΜ

Προστασία της πρώτης κατοικίας επισημαίνει και απαιτεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ζητώντας να ανασταλούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, καθώς και να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.


Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, «η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) παρακολουθώντας την επικαιρότητα και συζητώντας καθημερινά με Επιχειρηματίες και Πολίτες της κοινωνίας μας, επισημαίνει και απαιτεί την Προστασία της Πρώτης κατοικίας! Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις πρέπει να ανασταλούν και ο νόμος προστασίας της πρώτης κατοικίας πρέπει να παραταθεί μέχρι 31/12/2020.

Το συγκεκριμένο θέμα ήταν το πρώτο και εκ των βασικότερων θεμάτων, που τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Παρασκευής με τους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα. «Προστασία πρώτης κατοικίας. Δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν κεφάλαια και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας χρησιμοποίησαν την πρώτη τους κατοικία ως υποθήκη, θα πρέπει να υπάρξει άμεση πρωτοβουλία να μην υπάρξει «επίθεση» στην πρώτη κατοικία, μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχει ακραίος οικονομικός «πόλεμος». Αυτό ξεπερνάει τα όρια της λογικής και περιμένουμε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία».

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο για την χώρα, αλλά και παγκοσμίως, είναι τόσο μεγάλες και δύσκολες προκειμένου να μπορέσει κανείς να τις καταγράψει με ακρίβεια και να δώσει τις αντίστοιχες λύσεις. Τουλάχιστον, στο σημείο που βρισκόμαστε είναι επιτακτική ανάγκη θέματα όπως αυτό της πρώτης κατοικίας να λάβουν άμεση προσοχή και να παρθούν ξεκάθαρες αποφάσεις. Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η πρώτη κατοικία είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια! Συνάμα θα πρέπει να υπάρξει κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ!

Σε δύο μόνο μέρες, δηλαδή από την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020 παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Οι πολίτες βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με κλειστές επιχειρήσεις, με αναστολές συμβάσεων εργασίας και μη γνωρίζοντας αν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, αν θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και πόσο θα αντέξουν. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν τουλάχιστον να είναι «βέβαιοι» για το ίδιο τους το σπίτι!

Στην περίπτωση που δεν κατατεθεί εγκαίρως νέο πλαίσιο για το εν λόγω θέμα από την Κυβέρνηση, το οποίο θα προστατεύει πολίτες και επιχειρήσεις, σύντομα θα έρθουμε αντιμέτωποι με νέα εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα και στην κοινωνία και στην οικονομία, καθώς θα χαθεί πλήρως ο ρυθμός και η συνοχή τους.

Ζητάμε την έγκαιρη και άμεση παράταση του Νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας και την οριζόντια αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)