to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 22.04.2020

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Ζοφερό μέλλον σχεδιάζει η ΝΔ

«Ζοφερό μέλλον εργασιακού μεσαίωνα, αδιαφάνειας και λαθεμένης οικονομικής παρέμβασης αλλά και χειραγώγησης της ενημέρωσης σχεδιάζει η ΝΔ. Εγκληματική η έλλειψη στρατηγικής για την υγεία μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων»


Η αδιαφάνεια που καταγράφεται στον τομέα της Οικονομίας με κρεσέντο εξυπηρετήσεων και με την απόκρυψη ή και διασπάθιση κονδυλίων που αφορούν σε μέρος του «μαξιλαριού» που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα, η ορατή απειλή ενός επερχόμενου «εργασιακού μεσαίωνα» αλλά και το «ζήτημα δημοκρατίας» που δημιουργείται από τη χειραγώγηση της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, ήταν ανάμεσα στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, που καυτηρίασε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη, σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Μακρυγιάννη και Θανάση Τσεκούρα.

Παράλληλα ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε με αφορμή την καθυστέρηση που επέδειξε το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας και το Κρανίδι, στην έλλειψη στρατηγικής που επιδεικνύεται σε ότι αφορά συγκεντρώσεις μεγάλων ή «ευπαθών» πληθυσμιακών ομάδων, όπως στο στρατό, τα σώματα ασφαλείας, τους εργαζόμενους στα μεγάλα σούπερ-μάρκετ, τους πρόσφυγες, τους  Ρομά και τους φυλακισμένους. 

«Πρόκειται για συγκεκριμένες ομάδες για τις οποίες θα έπρεπε από την αρχή να υπάρχει μια στρατηγική πρόνοιας με τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όλο αυτό το θέμα το είχε ανοίξει από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε από την πλευρά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης μια εντελώς διαφορετική στρατηγική με τη λογική του «πρώτα βλέπουμε που σκάει το πρόβλημα και μετά ενεργούμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο τ. Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε:

  • Η επικινδυνότητα ενός εργασιακού μεσαίωνα είναι κάτι περισσότερο από ορατή. Στα ζητήματα της Οικονομίας καταγράφονται καθημερινά φαινόμενα αδιαφάνειας και ένα κρεσέντο εξυπηρετήσεων επ' ευκαιρία του κορωνοϊού. Παράλληλα υπάρχει ζήτημα ενημέρωσης και πληροφόρησης που δημιουργεί «θέμα δημοκρατίας».
  • Στους πολύ περίεργους και επικίνδυνους καιρούς που ζούμε με μία τρομακτική αβεβαιότητα για το μέλλον το ουσιαστικό πρόβλημα το έχει η ΝΔ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ παρείχαν μία αρχική συναίνεση στη βασική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας κι αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό για την κοινωνία. Ωστόσο όμως η συναίνεση θέλει και δύο ή και τρεις ή και περισσότερους για να προχωρήσει. Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση παρά μόνο με διαφάνεια, ισονομία και διάλογο. Δυστυχώς όμως η Κυβέρνηση βρίσκεται από επιλογή μακριά από αυτές τις έννοιες. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ασκεί μία υπεύθυνη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση σε όλα τα ζητήματα.
  • Επειδή πρέπει να μιλάμε πάντοτε με επιχειρήματα θα μιλήσω ευθέως για την υπόθεση στο Κρανίδι. Αυτό που συνέβη στο Κρανίδι αντανακλά μία επιπλέον μεγάλη αδυναμία της Κυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και άλλες πολιτικές δυνάμεις είχαν τονίσει την ανάγκη και μεγαλύτερου αριθμού τεστ αλλά κυρίως μίας στρατηγικής για τις «ευπαθείς ομάδες» του πληθυσμού. Δεν είναι μόνο οι Ρομά, οι πρόσφυγες και οι έγκλειστοι στις φυλακές. Ακόμα και στο στρατό ή στην αστυνομία που αναγκαστικά για επιχειρησιακούς λόγους υπάρχει το θέμα της συνύπαρξης πάρα πολλών ανθρώπων. Θα σας έλεγα ακόμα και για τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε καθημερινή βάση τόσο διάστημα. Πρόκειται για συγκεκριμένες ομάδες για τις οποίες θα έπρεπε από την αρχή να υπάρχει μια στρατηγική πρόνοιας με τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όλο αυτό το θέμα το είχε ανοίξει από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε από την πλευρά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης μια εντελώς διαφορετική στρατηγική με τη λογική του «πρώτα βλέπουμε που σκάει το πρόβλημα και μετά ενεργούμε».
  • Στο άλλο θέμα, της διαφάνειας στην οικονομία, παρατηρούμε ότι σε όλα τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά της Κυβέρνησης κι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Για παράδειγμα όταν λέει η Κυβέρνηση ότι 12 με 13 δις από το λεγόμενο «μαλακό μαξιλάρι» έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ή θα χρησιμοποιηθούν και το σύνολο των μέτρων που μέχρι τώρα έχουν δρομολογηθεί ή εξαγγελθεί ανέρχονται στα 4,5 δις αντιλαμβάνεστε ότι τίθεται μείζον θέμα. Δεν αναφέρεται πουθενά και δεν δίνεται καμία διευκρίνηση για το που και πως ξοδεύονται αυτά τα χρήματα.
  • Όποιος πολιτικά σκέπτεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και μάλιστα σε διπλές εκλογές μέσα σε αυτήν τη φάση και το επιχειρήσει να είστε σίγουροι ότι θα βρεθεί ενώπιον πάρα πολύ δυσμενών και αιφνιδιαστικών καταστάσεων για τον ίδιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)