to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 15.04.2020

Πολιτική

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: O ΣΕΒ δείχνει στην κυβέρνηση τον δρόμο

Προτείνει γενίκευση του δανεισμού εργαζομένων και ουσιαστικά τη μετατροπή της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε «δανειζόμενο» προσωπικό με χαμηλότερους μισθούς, χωρίς σταθερό τόπο εργασίας, χωρίς σταθερά ωράρια και βέβαια χωρίς συλλογικές συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα.


Η ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις του ΣΕΒ αναφέρει:

«Μετά την  κατάργηση της διάταξης για την συνευθύνη  αρχικού εργοδότη – εργολάβου, από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης της ΝΔ και τη  δυνατότητα μεταφοράς εργαζομένων σε επιχειρήσεις εντός του ομίλου που θεσπίστηκε με πρόσφατη ΠΝΠ, ο ΣΕΒ δείχνει στην κυβέρνηση τον δρόμο για την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Προτείνει γενίκευση του δανεισμού εργαζομένων και ουσιαστικά τη μετατροπή της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε «δανειζόμενο» προσωπικό με  χαμηλότερους μισθούς, χωρίς σταθερό τόπο εργασίας, χωρίς σταθερά ωράρια και  βέβαια χωρίς συλλογικές συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ο κόσμος της εργασίας δεν θα επιτρέψει να γίνει η πανδημία ευκαιρία  για την εφαρμογή των πιο ακραίων και απάνθρωπων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θα εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη για λίγους και εξαθλίωση για τους πολλούς. Οι εργαζόμενοι , τα συνδικάτα και ολόκληρη η κοινωνία  δεν θα επιτρέψουν την επέλαση του  εργασιακού  μεσαίωνα που κάποιοι σχεδιάζουν και τη δημιουργία ενός «νέου τύπου» εργαζόμενου, με απόλυτη «ελαστικότητα» και κανένα δικαίωμα.

Η  απάντηση στην κρίση που δημιουργεί η πανδημία,  δεν μπορεί παρά να έρθει από τη  μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου της εργασίας και την αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους, ώστε  να σταθεί η κοινωνία όρθια και η οικονομία να μπορέσει να ανακάμψει σύντομα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)