to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το σκλαβοπάζαρο του ΣΕΒ

Οι βιομήχανοι έρχονται και προτείνουν ένα ανεξέλεγκτο και άνευ όρων παζάρι εργαζομένων όπου φτηνά εργατικά χέρια θα "νοικιάζονται" και θα "δανείζονται" ανάμεσα σε επιχειρήσεις με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη και την προστασία της κερδοφορίας τους


Τελικά για όλα υπάρχουν λύσεις. Ο ΣΕΒ και οι πολιτικοί του υπηρέτες να είναι, καλά και όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν. Δεν πάνε καλά οι δουλειές της επιχείρησης λόγω της πανδημίας και δεν ξέρετε τι να κάνετε τους εργαζόμενούς σας; Ο ΣΕΒ έχει τη λύση!

Τους δανείζετε σε μια άλλη επιχείρηση που κάνει χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία και καθαρίσατε. Τόσο απλό, τόσο εύκολο και κυρίως τόσο οικονομικό.

Ας δούμε λοιπόν τι προτείνει ο ΣΕΒ. Προτείνει, πρώτον, επιχειρήσεις που υπολειτουργούν να “δανείζουν εργαζόμενους” σε επιχειρήσεις προμηθευτών ή πελατών τους που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού.

Προτείνει επίσης συνεργασίες μεταξύ ανεξάρτητων επιχειρήσεων με προσωπικό προμηθευτών ή πελατών το οποίο βρέθηκε, λόγω της συγκυρίας, εκτός εργασίας, ιδιαίτερα όταν δεν καλύπτεται από τις προστατευτικές διατάξεις των πρόσφατων μέτρων.

Παραδείγματος χάριν, θα μπορούσε να εξεταστεί η διανομή προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ ή τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών ειδών στα σπίτια των καταναλωτών αν μπορεί να γίνει από των αναλόγων ειδικοτήτων προσωπικό εκείνων των επιχειρήσεων προμηθευτών τους που αντιμετωπίζουν μείωση εργασιών.

Προτείνει, τέλος, την επέκταση υφιστάμενων επιχειρηματικών συνεργασιών σε τμήματα της παραγωγής και διανομής προϊόντων για λογαριασμό τρίτων. Ουσιαστικά πρόκειται για μια χρήση του μοντέλου της υπεργολαβίας ώστε να καλυφθούν άμεσα όχι μόνο οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό (μεταφορικά μέσα κ.λπ.) ή/και συνδυαστικά αυτών των δύο εναλλακτικών.

Με λίγα λόγια, ο ΣΕΒ, εν μέσω της λαίλαπας που σαρώνει μισθούς, συμβάσεις, ωράρια και εργασιακά δικαιώματα, έρχεται και προτείνει ένα ανεξέλεγκτο και άνευ όρων παζάρι εργαζομένων, όπου φτηνά εργατικά χέρια θα “νοικιάζονται” και θα “δανείζονται” ανάμεσα σε επιχειρήσεις με μοναδικό σκοπό τη διαφύλαξη και την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Τώρα, αν αυτή η λύση σας θυμίζει λίγο σκλαβοπάζαρο, όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα, τότε μάλλον πάσχετε από ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και αδυνατείτε να αντιληφθείτε την ευελιξία σκέψης των εγκεφάλων που διαχειρίζονται την αγορά και την παραγωγή.

Μάλλον στερείστε φαντασίας και δεν βλέπετε ποιο είναι το σήμερα και το αύριο στον χώρο της εργασίας, καθώς καμία από αυτές τις λύσεις και τις προτάσεις δεν θα είναι προσωρινή, αλλά θα μείνουν παρακαταθήκη και για το μέλλον. Ένα μέλλον κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)