to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:55 | 14.04.2020

Κοινωνία

Π. Κορφιάτης: Ο κόσμος της εργασίας απέναντι σε μια διπλή πρόκληση: Κορονοϊός και εργασιακή πραγματικότητα

Την ανάλυση του Πάνου Κορφιάτη, πρώην Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, με τίτλο "Ο κόσμος της εργασίας απέναντι σε μια διπλή πρόκληση: Κορονοϊός και εργασιακή πραγματικότητα" δημοσιεύει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς στη σειρά Αναλύσεις για τον Covid19.


Η υπεράσπιση της εργασίας αναδεικνύεται στο πλαίσιο της πανδημίας του covid19 ως η επόμενη μεγάλη μάχη μετά από εκείνη που διεξάγεται στο υγειονομικό πεδίο. Στο πλαίσιο αυτό, η ανάλυση του Πάνου Κορφιάτη αναδεικνύει τις επιπτώσεις στην απασχόληση και στα εργασιακά δικαιώματα που έχει όχι μόνο η πανδημία, αλλά και το είδος των μέτρων που επιλέγει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης, αναδεικνύει την εναλλακτική πρόταση που έχει κατατεθεί και υπενθυμίζει ότι υπάρχουν ήδη θετικές προϋποθέσεις που έχουν διαφανεί στην κατεύθυνση της στήριξης της εργασίας, καθώς η πανδημία, πρώτον, ανέδειξε τη σπουδαιότητα των δημόσιων αγαθών και την ισότιμη πρόσβαση σε αυτά, δεύτερον, έκανε σαφές ότι θεμέλιο της κοινωνίας είναι η εργασία και, τρίτον, διαμόρφωσε τη δυνατότητα σύγκλισης ανάμεσα στο υψηλά ειδικευμένο και σχετικά υψηλότερα αμειβόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης και το επισφαλώς εργαζόμενο, χαμηλής ειδίκευσης κομμάτι της.

Μπορείτε να δείτε την ανάλυση εδώ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Πάνος Κορφιάτης διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από τον Μάρτιο του 2018 ως το καλοκαίρι του 2019. Διετέλεσε επίσης μέλος του τμήματος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της ομάδας εργασίας του πιλοτικού προγράμματος στοχευμένων ελέγχων, στο πλαίσιο του οδικού χάρτη για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)