to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:41 | 13.04.2020

Πολιτική

Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για διακοπές ρεύματος εν μέσω πανδημίας

«Καμία διακοπή ρεύματος και διασφάλιση της υγείας και της αξιοπρέπειας των ομάδων που πλήττονται», δηλώνει ο Γιώργος Ψυχογιός


Η δήλωση του Γιώργου Ψυχογιού, Βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις διακοπές παροχής ρεύματος και τις αυξήσεις στη ΔΕΗ:

Καμία διακοπή ρεύματος και διασφάλιση της υγείας και της αξιοπρέπειας των ομάδων που πλήττονται

Εν μέσω πανδημίας υπάρχουν πληροφορίες και δημοσιεύματα για έκδοση εντολών διακοπής (αποκοπής) ρευματοδότησης από τον ΔΕΔΔΗΕ που αφορούν μάλιστα και σε κοινωνικές ομάδες που πλήττονται, καθώς και καταγγελίες για αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων. Τη στιγμή που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ληφθεί αποφάσεις για την κάλυψη των υποχρεώσεων κοινής ωφέλειας των πιο ευάλωτων από το κράτος, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας και την διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης στα βασικά κοινωνικά αγαθά.

Μέσα από Ερωτήσεις στη Βουλή και παρεμβάσεις μας τις προηγούμενες μέρες ζητήσαμε και ζητάμε να μην γίνει καμία διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου για ένα 6μηνο ή όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, καθώς επίσης και καμία αύξηση στους λογαριασμούς μέχρι το τέλος του 2020. Η κοινωνική πλειοψηφία δεν είναι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» ούτε «μπαταχτσήδες» όσο κι αν προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Χατζηδάκης.

Ζητάμε επίσης την παράταση εξόφλησης λογαριασμών κοινής ωφέλειας μεταξύ των οποίων και του ηλεκτρισμού για 6 μήνες και την κάλυψη του κόστους των συγκεκριμένων υπηρεσιών από την Πολιτεία για την περίοδο της πανδημίας, βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων που θα περιλαμβάνουν ευάλωτα νοικοκυριά, εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα, άνεργους αλλά και χρόνια πάσχοντες και υπερήλικες.

Ζητάμε επίσης να υπάρξει άμεση επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που είχε γίνει ήδη διακοπή (όπως είχε γίνει για πάνω από 6.000 νοικοκυριά με το Ν.4508/2017 του ΣΥΡΙΖΑ) και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να μπορούν να μείνουν σπίτι. Γιατί το «Μένουμε Σπίτι» που ισχύει για όλους, για κάποιους δεν είναι δεδομένο και αποτελεί συνταγματική υποχρέωση μιας σύγχρονης και δημοκρατικής Πολιτεία να εξασφαλίσει ότι ο περιορισμός στο σπίτι γίνεται με τα κατάλληλα μέσα και με αξιοπρέπεια.

Δηλώνουμε ότι είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για το πολύ ευαίσθητο κοινωνικό αυτό θέμα που και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δώσει μάχες κεντρικά και τοπικά για την καθολική πρόσβαση στην ενέργεια, αλλά και με παρεμβάσεις όπου υπήρχαν αδικίες.

Θεσμικά και κινηματικά θα είμαστε στην «πρώτη γραμμή» για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων στην υγεία και την αξιοπρεπή διαβίωση, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)