to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:41 | 10.04.2020

Πολιτική

iSYRIZA: Μένουμε όρθιοι

Στο 15ο Ενημερωτικό δελτίο του ο iSYRIZA επισημαίνει ότι το "Μένουμε όρθιοι" είναι η αρχή ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση που έρχεται. Είναι η προϋπόθεση για να θωρακιστούμε καλύτερα απέναντι στην οικονομική απειλή, που χτυπά την πόρτα μας και πάλι.


Ολόκληρο το editorial του ενημερωτικού δελτίου του iSYRIZA.gr:

Είναι ένα σύνθημα για την ανάγκη της επόμενης ημέρας. Ένα σύνθημα, για να μπουν σήμερα οι βάσεις σε αυτό που έρχεται αύριο. Γιατί αύριο, εκ των υστέρων, θα είναι πολύ αργά για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Είναι ένα μήνυμα, όχι για κάτι που με ιδεολογικά κριτήρια θέλουμε να γίνει. Αλλά για κάτι που πρέπει να γίνει, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή την επομένη της κρίσης του κορωνοϊού. 

Το «Μένουμε Όρθιοι» είναι η αρχή ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση που έρχεται. Είναι η προϋπόθεση για να θωρακιστούμε καλύτερα απέναντι στην οικονομική απειλή, που χτυπά την πόρτα μας και πάλι. Και αυτό, η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης μπορεί να το κάνει. Μπορεί γιατί έχει το απόθεμα ρευστότητας, το μαξιλάρι ρευστότητας που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Η άτολμη και μικρονοϊκή απόφαση του Eurogroup από την άλλη, ανοίγει νέο παράθυρο σε κρίση χρέους, αλλά και συνοχής της ίδιας της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα δικό της σχέδιο, το επόμενο διάστημα. Ένα σχέδιο άμεσο, που να στηρίξει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πριν αυτοί μπουν στη σειρά του ταμείου ανεργίας και των λουκέτων. Μετά θα είναι αργά και θα χρειάζονται πολλαπλάσια ποσά για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ένα σχέδιο που να μη βγάζει εκτός παιχνιδιού τους νέους. Που να μην τιμωρεί τους συνταξιούχους. Που να μη διώχνει επιστήμονες στο εξωτερικό. Που να μην καταλήγει εργαστήριο της ανόδου της ακροδεξιάς.   

Με το «Μένουμε Όρθιοι», οι πολίτες δηλώνουν παρόντες στις εξελίξεις. Είναι εδώ και διαμορφώνουν ό,τι πρόκειται να γίνει. Δεν πρέπει να ληφθούν πάλι αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες.  Δεν πρέπει να ευνοηθούν ξανά οι λίγοι σε βάρος των πολλών. Οι πολίτες βρίσκονται σε εγρήγορση αυτή τη φορά. Σηκώνουν το χέρι και θέλουν το λόγο σε αυτά που αποφασίζει και υπογράφει ο κ. Μητσοτάκης. Από την αρχή, κι όχι στο τέλος.

 Από το «Μένουμε Όρθιοι» ξεκινάμε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη, πριν από την επιδημία, είχε δείξει σημάδια γραφής: οι πρώτες αντιδραστικές πολιτικές είχαν κάνει την εμφάνιση τους. Οι εξυπηρετήσεις σε φίλους επιχειρηματίες είχαν αρχίσει. Η οικονομία επιβραδύνθηκε. Το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό επλήγησαν. Η πρώτη κατοικία απειλήθηκε και συνεχίζει να απειλείται. Το σύστημα υγείας αφέθηκε στην τύχη του. Έτσι θα συνεχίσει και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, θα δώσουν τις λάθος λύσεις στα λάθος προβλήματα. Κάθε δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης, το βλέπει.

«Μένουμε Όρθιοι» σημαίνει, πως δε δειλιάζουμε μπροστά στις νέες, πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σημαίνει ότι λαμβάνουμε άμεσα μέτρα για να μην αποσυντεθεί ο κοινωνικός ιστός. Για να μη χάσουμε ο ένας τον άλλον. Γιατί «Μένουμε Όρθιοι» σημαίνει μένουμε μαζί. Ενωμένοι.

tags: isyriza

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)