to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:58 | 10.04.2020

Πολιτική

«Στεγανοποίηση» προσφυγικών δομών και συνοικισμών Ρομά θέλει ο Στ. Πέτσας - Απάντηση από τον Ν. Βούτση

Στα περί «στρατηγικής στεγανοποίησης» αν υπάρξουν κρούσματα σε προσφυγικούς καταυλισμούς ή συνοικισμούς Ρομά, που είπε ο Στ. Πέτσας ,απάντησε ο τ. πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας: «έπρεπε να έχετε προχωρήσει σε αποσυμφόρηση και απεγκλωβισμό. Δεν είναι δυνατόν τους 22 χιλιάδες ανθρώπους στη Μόρια να τους «στεγανοποιήσουμε» (...) Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και είστε κυβερνητικός εκπρόσωπος»


Στο σχόλιο – απάντησή του στην αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπο Στέλιου Πέτσα, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, περί «στεγανοποίησης» των δομών, στις οποίες θα παρουσιαστούν κρούσματα του κορωνοϊού, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επισήμανε:

Κύριε Πέτσα, είναι μείζον θέμα και δεν ξέρω αν σας ξέφυγε, το ότι αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες και στο συνοικισμό των Ρομά στη Λάρισα μιλήσατε περί «στεγανοποίησης» των δομών, στις οποίες θα εμφανιστούν κρούσματα του κορωνοϊού.   Αναφερθήκατε στο συνοικισμό των Ρομά. Πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν 375 τέτοιοι συνοικισμοί σε όλη τη χώρα. Και επειδή αναφερθήκατε και στη Μόρια και θα μπορούσατε να αναφερθείτε και σε φυλακισμένους και σε άλλες περιπτώσεις ξεχωριστών ομάδων και κάνατε αναφορά σε «στρατηγική στεγανοποίησης» αν υπάρξουν κρούσματα.

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η στρατηγική που θα έπρεπε να έχει ακολουθηθεί ή να ακολουθηθεί τώρα είναι για αποσυμφόρηση και απεγκλωβισμό. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, τους 22 χιλιάδες ανθρώπους που είναι στη Μόρια να τους «στεγανοποιήσουμε» αν ο μη γένοιτο υπάρξει έστω κι ένα κρούσμα. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και είστε Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το σχετικό βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)