to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:34 | 08.04.2020

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Ολοκληρωμένη και κοστολογημένη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα

«Η υπεύθυνη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα: Άμεση ενίσχυση της δημόσιας υγείας, στήριξη εργαζομένων και οικονομίας- Μετά την πανδημία, η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια», τονίζει ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ


«Παρουσιάσαμε μια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για άμεσα και γενναία μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων, γιατί εκτιμούμε ότι το μείζον ζήτημα είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Εξ ου και το Μένουμε όρθιοι», τόνισε μιλώντας στον Παραπολιτικά FM ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Στα μέτρα που εξαγγείλαμε προβλέπεται η άμεση ενίσχυση της δημόσιας υγείας με 1 δις ευρώ και  πολλά ακόμη μέτρα στήριξης των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων», συμπλήρωσε.

«Το μεγάλο διακύβευμα είναι ποιοι θα στηριχθούν τελικά και πως τα χρήματα που θα δοθούν θα πιάσουν τόπο ώστε να οδηγήσουν σε επανεκκίνηση της οικονομίας. Γιατί μας ενδιαφέρει, όταν παρέλθει η πανδημία, να μείνει όρθια η κοινωνία», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Όπως είπε ο βουλευτής, η κυβέρνηση αρνείται να χρηματοδοτήσει άμεσα το ΕΣΥ και να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. «Εμείς από την άλλη, θεωρούμε ότι πρέπει να ενισχυθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας καθώς στη κρίση που περνάμε αποδείχθηκε η φενάκη του νεοφιλελευθερισμού. Χωρίς θωρακισμένο και επαρκώς χρηματοδοτημένο εθνικό σύστημα υγείας,  μια κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει¨, υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ Ξανθόπουλος επεσήμανε την υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τις εποικοδομητικές προτάσεις που έχει διατυπώσει σε μια σειρά ζητήματα, καλώντας τους πολίτες να αναρωτηθούν ποια ήταν η στάση της σημερινής κυβέρνησης όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και να κάνουν τις συγκρίσεις τους.

Ο κ. Ξανθόπουλος χαρακτήρισε επαρκές το επιστημονικό προσωπικό που διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση το οποίο ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι υπεράνω κριτικής ενώ απέδωσε στην κυβέρνηση επικοινωνιακά παιγνίδια με τον αριθμό των  θυμάτων, καθώς τον  συγκρίνει μόνο με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι με τις όμορες βαλκανικές χώρες όπου είναι αναλογικά ίδιος ή και χαμηλότερος.

Τέλος ο κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε ότι υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος στην ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, με αποτέλεσμα στη Δράμα, το νοσοκομεία να μην εκδίδει ανακοινώσεις για τον αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στην διάδοση ανυπόστατων φημών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)