to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 07.04.2020

Πολιτική

Πως είδε ο Τύπος τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Πολλαπλές αντιδράσεις, σχόλια και επεξεργασίες προκάλεσε στον Τύπο της χώρας, πολιτικό και οικονομικό, η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, που παρουσιάζονται παρακάτω, φιλοξενούν κρίσεις, επικρίσεις, σχόλια μέσω social media, αλλά και ανιχνεύσεις μυστικών σχεδιασμών.


Με τον τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ: 26 δισ. για την οικονομία» επέλεξε να παρουσιάσει η Καθημερινή τα μέτρα που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Ο κ. Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων με αξιοποίηση του μαξιλαριού ρευστότητας», αναφέρει το χτύπημα εντός του ρεπορτάζ, ενώ σχετικό χτύπημα υπάρχει και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

«Συναίνεση με σφιγμένα δόντια» είναι ο τίτλος Των Νέων στο ρεπορτάζ τους για το θέμα των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα περιλαμβάνει κι ένα εξυπνακίστικο σχόλιο, εκτός του ρεπορτάζ, το οποίο επικρίνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με… εμπνευσμένες ατάκες περί «λεφτόδεντρων».

«Δημαγωγία» και «λαϊκισμό» «βλέπει» ο Ελεύθερος Τύπος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία παρουσιάζει με αναλυτικό ρεπορτάζ  με τίτλο: «Ούτε «όρθιοι» ούτε… ορθοί» και υπέριτλο: «Δημαγωγία –παρά την αποδοκιμασία της κοινωνίας-  στην εξαγγελία των μέτρων για την πανδημία». Η εφημερίδα, επίσης, έχει συλλέξει και διάφορα επικριτικά μηνύματα από χρήστες των social media, προκειμένου να… τεκμηριώσει την καθολική απόρριψη της πρότασης από την κοινωνία.  Το hashtag που συνοδεύει τη σχετική στήλη είναι το «μένουμε ψεύτες»…

«Πρότεινε και εθνικοποίηση επιχειρήσεων!» είναι ο τίτλος της Δημοκρατίας, η οποία επέλεξε να δώσει έμφαση στις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα για τον ρόλο του Δημοσίου την επόμενη μέρα από την πανδημία. Το ρεπορτάζ περιέχει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ιστορική εφημερίδα της Δεξιάς, Εστία, αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «βλέποντας» τετραπλό μυστικό σχέδιο πίσω από το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε το κόμμα: «Πολιτικά κόλπα Τσίπρα με τις θυσίες των Ελλήνων» είναι ο βασικός τίτλος, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπέρτιτλο: «»Θεσσαλονίκη 2: «ΣΠΑΤΑΛΗΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ»!. Στον υπότιτλο περιλαμβάνονται οι στόχοι που «βλέπει» η Εστία πίσω από το σχέδιο: «Αποτυχία της ΝΔ, αποφυγή εκλογών, μνημόνιο, οικουμενική κυβέρνησις».

«Εμπροσθοβαρή στήριξη προτείνει το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ» είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, που στο ρεπορτάζ της προχωρά στην παρουσίαση των μέτρων αλλά και στην καταγραφή των αντιδράσεων από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Ριζοσπάστης «βλέπει» απόπειρα στήριξης του κεφαλαίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και τιτλοφορεί το ρεπορτάζ για τα μέτρα με τον εξής τίτλο: «Θέλει «όρθιο» το κεφάλαιο στις πλάτες του λαού».

«Μέτρα 26 δισ. ευρώ τώρα! Ένα δισ. στο ΕΣΥ και 8,5 δισ. για τους μισθωτούς», αναφέρει το χτύπημα της Εφημερίδας των Συντακτών στο πρωτοσέλιδο της. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει τίτλο «Άμεση ενίσχυση της οικονομίας με 26 δισ. ευρώ» και παρουσιάζει αναλυτικά τα μέτρα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία.

«Οι προτάσεις ύψους 26 δισ. ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της οικονομίας» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Kontra News, η οποία έχει και σχετικό χτύπημα στο πρωτοσέλιδο της. Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει τις αντιδράσεις του Μαξίμου αλλά και αναφορά στις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)