to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 04.04.2020

Διεθνή

Σίγουρος ο Όρμπαν ότι το ΕΛΚ δεν θέλει ή δεν μπορεί να τον αποπέμψει

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ειρωνεύτηκε χθες ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι αφιερώνει «όλο τον χρόνο» του στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού και δεν έχει καιρό να ασχολείται με τις «φαντασιώσεις» για απομάκρυνση του κόμματός του Fidesz. Την ατολμία του ΕΛΚ σχολιάζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.


Σε επιστολή του προς γενικό γραμματέας του ΕΛΚ, Αντόνιο Λόπεζ- Ιστουρίθ, ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι αυτός και οι υπόλοιπο ηγέτες του κόσμου «επικεντρώνουν την ενέργειά στην λήψη αποτελεσματικών και έγκαιρων αποφάσεων προκειμένου να σωθούν οι ζωές και να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών μας».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος από εμάς έχει χρόνο για φαντασιώσεις σχετικά με τις προθέσεις άλλων χωρών» έγραψε για να προσθέσει το εξής: «Με όλο τον σεβασμό, δεν έχω χρόνο για αυτό!».

Η επιστολή ήρθε μία μέρα μετά από εκείνη 16 ηγετών κρατών-μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία ζητούν την αποπομπή του Fidesz από το ΕΛΚ, λόγω της νομοθεσίας που εγκρίθηκε πρόσφατα στην Ουγγαρία και δίνει μια σειρά από υπερεξουσίες στον ακροδεξιό πρωθυπουργό με πρόσχημα την κρίση της πανδημίας.

Από την πλευρά του ο Όρμπαν ισχυρίζεται ότι θα συζητήσει «οποιοδήποτε θέμα» μόλις τελειώσει η πανδημία. «Μέχρι τότε, αφιερώνω όλο τον χρόνο μου για να σώσω ζωές του ουγγρικού λαού». «Προτείνω όλοι να κάνουμε το ίδιο στις χώρες μας» ανέφερε.

Στην Ουγγαρία ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 623 και των νεκρών σε 26, σύμφωνα τα στοιχεία της κυβέρνησης. Χθες αξιωματούχοι του ΕΛΚ ανέφεραν ότι είναι απίθανο αυτό να λάβει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το Fidesz μέσα στο επόμενο διάστημα. (πηγη: efsyn.gr)

Ατολμία από το ΕΛΚ;

Το γεγονός σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας πως ο ακροδεξιός ηγέτης της Ουγγαρίας κάνει επίδειξη ισχύος, και επισημαίνοντας ότι «ο Όρμπαν ειρωνεύεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, με την σιγουριά ότι δεν θέλουν η δεν μπορούν να τον αποπέμψουν από τις γραμμές τους!».

Καυτηρίασε μάλιστα την ατολμία του ΕΛΚ η οποία «ενισχύει την εντεινόμενη διάβρωση του από την Ακροδεξιά!».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)