to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 02.04.2020

Πολιτική

Ενημέρωση των Μ. Χατζηγιαννάκη και Στ. Βαρδαρού για την κατάσταση στη δομή της Ριτσώνας

«Το τμήμα υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευβοίας, αλλά και το Παρατηρητήριο Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν επισημάνει εγκαίρως την έλλειψη στοιχειώδους μέριμνας και στοχευμένων μέτρων για ομάδες που ζουν σε συνθήκες μαζικής διαβίωσης και συγχρωτισμού».


Με αφορμή την ανίχνευση θετικών κρουσμάτων σε κορωνοϊό SARS-CoV-19 στη δομή φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών της Ριτσώνας, ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης και ο πρώην Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός επικοινώνησαν με υπευθύνους της δομής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προκειμένου  να ενημερωθούν για την τρέχουσα κατάσταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, η δομή έχει τεθεί από σήμερα σε καραντίνα 14 ημερών και ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει τη δειγματοληπτική διενέργεια τεστ σε όλες τις εθνοτικές ομάδες που φιλοξενούνται. Έχει προβλεφθεί η αξιοποίηση οικίσκων, στους οποίους λειτουργούσε το νηπιαγωγείο, σαν χώροι καραντίνας και αυξημένης υγειονομικής παρακολούθησης. Στον φιλοξενούμενο πληθυσμό έχουν διανεμηθεί είδη ατομικής υγιεινής και φαγητό και έχουν δοθεί οι αναγκαίες οδηγίες περιορισμού, ενώ τέλος η υγειονομική κάλυψη της δομής είναι ευθύνη του ΕΟΔΥ, μέσω του προγράμματος PHILOS.

Σε κοινή τους δήλωση οι Μ. Χατζηγιαννάκης και Στ. Βαρδαρός τόνισαν "την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στο προσωπικό του συστήματος Υγείας, αλλά και στους ανθρώπους που βοηθούν στη διαχείριση του προσφυγικού, και συνέστησαν ψυχραιμία και σύνεση στην τοπική κοινωνία". Παράλληλα,  υπενθύμισαν ότι "το τμήμα υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευβοίας, αλλά και το Παρατηρητήριο Υγείας  του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν επισημάνει εγκαίρως την έλλειψη στοιχειώδους μέριμνας (ανεπάρκεια μέσων προστασίας και μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων ατομικής υγιεινής) και στοχευμένων μέτρων για ομάδες του πληθυσμού ειδικής ευαλωτότητας, όπως είναι μεταξύ άλλων και οι πρόσφυγες-μετανάστες, που ζουν σε συνθήκες μαζικής διαβίωσης και συγχρωτισμού".
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)