to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:02 | 02.04.2020

Κοινωνία

53 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό - Σε καραντίνα και το καμπ της Ριτσώνας (liveblog)

Στους 53 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα - Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε με ασφάλεια στις 9:20 το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα κορωνοϊού - Σε καραντίνα και η Φούστανη της Έδεσσας, αλλά και το προσφυγικό καμπ της Ριτσώνας όπου ανιχνεύτηκαν 23 κρούσματα - Όλες οι εξελίξεις για την εξέλιξη της επιδημίας εντός Ελλάδας σε liveblog


Φωτογραφία του Άγγελου Καλοδούκα από το ρεπορτάζ στους δρόμους της Αθήνας, όπου, όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες, ο κόσμος πειθαρχεί απολύτως στις οδηγίες των ειδικών


Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι «27 συν 23 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα» (τη διάκριση αυτή των κρουσμάτων έκανε ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας) και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1514 χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 91 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ 53 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. (αναλυτικά η ενημέρωση)

Σήμερα, Πέμπτη 2/4, το πρωί τέθηκε σε «υγειονομικό αποκλεισμό» το προσφυγικό καμπ στη Ριτσώνα, όπου εντοπίστηκαν 23 κρούσματα - στη δομή διέμενε έγκυος γυναίκα που διαγνώστηκε θετική μετά τη γέννα.

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουνε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας "Θεμιστοκλής", στο λιμάνι του Πειραιά, κατέπλευσε με ασφάλεια στις 9:20 το βράδυ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μετά τα 119 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των 380 επιβαινόντων του πλοίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παρακολουθήστε όλες τις εγχώριες εξελίξεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο liveblog του Left.gr (για τις εξελίξεις παγκοσμίως δείτε το αντίστοιχο Liveblog εδώ):

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)