to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:34 | 31.03.2020

Κοινωνία

Η ΕΤΙΤΑ καταγγέλλει τον δημοσιογράφο του STAR, Βάιο Σύρρο

Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) καταγγέλλει τον Βάιο Σύρρο, δημοσιογράφο του STAR, για λήψη πλάνων


Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής αναφέρει:

Με χαρά καλωσορίζουμε στην οικογένεια των τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης τον δημοσιογράφο Βάιο Σύρρο, ο οποίος ξεπερνώντας κάθε προσδοκία πρωτοπόρησε έναντι άλλων «επίδοξων» συναδέλφων, αφού μέσα σε διάστημα λίγων ημερών τράβηξε με το κινητό του δύο πλήρη ρεπορτάζ (πλάνα, κιου, stand up κ.α.) τα οποία έπαιξαν στον δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL. 

Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο «συνάδελφος τεχνικός» Βάϊος Σύρρος, έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο, όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, καθώς σε αυτά τα δύο ρεπορτάζ τα πλάνα ήταν εμφανώς καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά, οι κινήσεις ήταν ομαλές και γιατί όχι, με μια καθαρά υποκειμενική ματιά, μπορεί κανείς να πει ότι υπήρχε και σκηνοθετική άποψη. Μόνο το stand up υστερούσε φανερά αλλά σε αυτό καμία ευθύνη δεν φέρει ο συνάδελφός μας, αφού ήταν αδύνατον να κρατήσει το κινητό του ο ίδιος. Ίσως να του το κρατούσε κάποιος από τα πρόσωπα που φάνηκαν στο ρεπορτάζ, ίσως κάποιος διερχόμενος περαστικός ή κάποιος φίλος. Ουδείς γνωρίζει. Είμαστε βέβαιοι όμως πως και γι’ αυτό, ο φέρελπις αυτός τεχνικός θα βρει κάποια λύση στο μέλλον.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. ανακηρύσσει τον «συνάδελφο τεχνικό» Βάϊο Σύρρο ως… «ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΤΟΥ ΜΗΝΑ».
Τί κι αν δυσαρεστούνται ή αν θυμώνουν οι πραγματικοί τεχνικοί με την τακτική του. Τί κι αν κινδυνεύσουν να χάσουν τη δουλειά τους και να βρεθούν στο ταμείο ανεργίας. Τί κι αν πρόκειται για εκείνους που βρίσκονται καθημερινά μαζί του στους δρόμους των ρεπορτάζ. Τί και αν το σωματείο τους έχει βγάλει στο παρελθόν κι άλλες ανακοινώσεις. Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία.
Εμείς από την πλευρά μας στέλνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον «ανερχόμενο συνάδελφο» και του ευχόμαστε «εις ανώτερα». Περιμένουμε πολλά απ’ αυτόν!! Ίσως την επόμενη φορά να μοντάρει το θέμα μόνος του. Ή ίσως την ώρα της προβολής του, να βρεθεί στο κοντρόλ για να πατήσει το κουμπί της μίξης, να σηκώσει τη φέτα του ήχου ή και να γράψει τα super του θέματός του.

Υ.Γ 1. Καλούμε επιτέλους το συνεργαζόμενο σωματείο της ΕΣΗΕΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα και να καταδικάσει τέτοιου είδους τακτικές. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν θα ΄ρθει η ώρα και αυτές οι τακτικές οδηγήσουν κι άλλους εργαζόμενους στην ανεργία, θα φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Υ.Γ. 2 Άραγε η διεύθυνση ειδήσεων του STAR γνώριζε την προέλευση των συγκεκριμένων ρεπορτάζ; Και αν ναι, είναι ικανοποιημένη από τα ερασιτεχνικά πλάνα και την ποιότητα της εικόνας που προσφέρει στους τηλεθεατές του δελτίου ειδήσεων;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)