to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία στο μαιευτήριο «Ρέα»

Οι εργοδότες αξιοποιούν το «εργατικό δίκαιο» Βρούτση


Σύμφωνα με καταγγελία της «Αδέσμευτης Αγωνιστικής Κίνησης» (παράταξης της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων του κλάδου), στο μαιευτήριο «Ρέα» ανακοινώθηκε εκ περιτροπής εργασία. Συγκεκριμένα, το προσωπικό καλείται να εργαστεί 14 μέρες το μήνα, με συνέπεια οι αποδοχές του να μειωθούν κατά 50%.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτό σημαίνει μειώσεις από τα 660 στα 330 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η καταγγελία.

«Μετά από αυτή την απόφαση ανοίγει η κερκοπορτα να συνεχίσουν και άλλες κλινικές», αναφέρει η παράταξη καλώντας τη διοίκηση του μαιευτηρίου να ανακαλέσει την κατάπτυστη απόφαση. 

Τελικά δεν «απαγορεύονται οι απολύσεις»;

Ωστόσο, η διοίκηση, όχι μόνο δεν δείχνει να υποχωρεί από την απόφαση αλλά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανακοίνωσε την Τρίτη 31/3/20 δέκα απολύσεις, πέταξε δηλαδή στον δρόμο εργαζόμενους/ες (δύο από αυτές με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς στο μαιευτήριο) εν μέσω πανδημίας, την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός έχει κάνει σημαία την «απαγόρευση των απολύσεων»!

Βέβαια, οι απολύσεις απαγορεύονται από τις 18 Μαρτίου μόνο για όσες επιχειρήσεις έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας και για όσο χρόνο το προσωπικό τους βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, προκειμένου να λάβουν την ειδική ενίσχυση και οι ίδιες οι επιχειρήσεις κάνοντας παράλληλη χρήση των φορολογικών και ασφαλιστικών ευνοϊκών ρυθμίσεων...

Το εν λόγω μαιευτήριο, αξιοποίησε τη δυνατότητα εκ περιτροπής εργασίας αλλά είχε το «ελεύθερο» να κάνει και απολύσεις. Εξέλιξη ενδεικτική για το πού οδηγεί το εργατικό δίκαιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρόφαση την κρίση του κορωνοϊού...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)