to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι του Βρούτση: Αναστολές συμβάσεων και στον Alpha

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA έσπευσε να αναστείλει συμβάσεις εργασίας σε ορισμένους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι που μένουν πίσω να δουλεύουν δωδεκάωρα, όπως καταγγέλλει το κλαδικό σωματείο των τεχνικών


Ακόμα δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις αντεργατικές διατάξεις Βρούτση και ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA έσπευσε να αναστείλει συμβάσεις εργασίας σε ορισμένους εργαζόμενους.

Την πληροφορία δημοσιοποιεί η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), επισημαίνοντας ακόμη ότι ο κλάδος των τεχνικών «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καθώς συνεχίζουν να πηγαίνουν στην εργασία τους, είτε μέσα στους σταθμούς είτε και σε εξωτερικούς χώρους και να βρίσκονται εκτεθειμένοι στον κορωνοϊό».

«Και η αναγνώριση από την διοίκηση του ALPHA ήρθε βάζοντας σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή και άλλους οι οποίοι έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού αφού δεν είχαν άνθρωπο να φυλάξει τα παιδιά τους. Η απάντηση που λάβαμε βέβαια σε όλα αυτά ήταν, ότι είναι καθόλα νόμιμοι», τονίζει η ΕΤΙΤΑ. 

Αποτέλεσμα; Οι υπόλοιποι που μένουν πίσω να δουλεύουν δωδεκάωρα, καθώς ο σταθμός λειτουργεί κανονικά, αυξάνοντας μάλιστα τις ώρες των ήδη υπαρχόντων ζωντανών προγραμμάτων και βγάζοντας ακόμα και καινούρια εκπομπή στον αέρα.

«Δεν έχετε διαβάσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που μιλούν για τους ανθρώπους που εργάζονται και χρήζουν ξεκούρασης, καλής ψυχολογίας κ.α.; Θα έχετε ή όχι ευθύνη αν συμβεί κάτι σε αυτούς;», το εύλογο ερώτημα του σωματείου προς τους υπεύθυνους του ALPHA

Η ΕΤΙΤΑ προτρέπει τη διοίκηση του σταθμού να πάψει να σκέφτεται πώς θα εκμεταλλευθεί προς όφελός της τους αντεργατικούς νόμους και να φερθεί ανθρώπινα στους εργαζομένους, ειδικά στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε όσους πρέπει να μείνουν απαραίτητα στο σπίτι τους. 

«Όσο για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας που βρήκαν ως "χρυσή ευκαιρία" την πανδημία του κορωνοϊού, για να ισοπεδώσουν τα λίγα εργατικά δικαιώματα που απέμειναν από τις λαίλαπες των μνημονίων, έχουμε να πούμε μόνο ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Όχι αύριο. Αλλά τώρα», προσθέτει η ΕΤΙΤΑ.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)