to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:04 | 31.03.2020

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: «H προσγείωση είναι καλό πράγμα, κ. Μηταράκη, η υποκρισία όχι»

«O N. Μηταράκης ανακάλυψε και τη λέξη "αποσυμφόρηση" που επί μήνες ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο, και που δεν προχωρεί - ούτε εν μέσω κορωνοϊού - για να μην στενοχωρηθούν οι αιρετοί της ΝΔ στην ενδοχώρα», τονίζει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά η δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ψυχογιού:

Ο κ. Μηταράκης μας ενημερώνει - δύο μήνες μετά από Επίκαιρη Επερώτηση 64 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν απάντησε ποτέ - ότι αποφάσισε τελικά αυτό που είχαμε ζητήσει ήδη από τις αρχές του 2019, δηλαδή την αύξηση των θέσεων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ». Ανακάλυψε έτσι και τη λέξη «αποσυμφόρηση» που επί μήνες ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο, και που δεν προχωρεί - ούτε εν μέσω κορωνοϊού - για να μην στενοχωρηθούν οι αιρετοί της ΝΔ στην ενδοχώρα.

Ο κ. Υπουργός - το Υπουργείο Μετανάστευσης επανιδρύθηκε! - συνεχίζει προκλητικά λέγοντας ότι «το 73% αυτών έχουν ήδη ΑΜΚΑ, το 58% ΑΦΜ, το 24% έχει εγγραφεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς και το 73% των παιδιών έχει εγγραφεί σε κάποιο σχολικό ίδρυμα». Δεν μας λέει όμως ο κ. Υπουργός το πιο σημαντικό για αυτόν: πόσοι αιτούντες άσυλο πήραν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, πόσοι γράφτηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ και πόσα παιδιά εντάχθηκαν σε ΔΥΕΠ και τάξεις υποδοχής από τότε που ανέλαβε η παράταξή του!! Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω είναι αποκαρδιωτικές έχοντας ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την Ευρώπη και διεθνείς οργανισμούς.

Όλα όσα ανακοινώσατε κ. Υπουργέ είναι επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μιας κυβέρνησης που λοιδορήσατε προεκλογικά για τις επιλογές της στο προσφυγικό εξαπατώντας την ελληνική κοινωνία και σφιχταγκαλιάζοντας την ακροδεξιά. Με την ίδια υποκρισία και ανηθικότητα πολιτεύεστε και τώρα ως ΝΔ παρουσιάζοντας την πολιτική και τα στοιχεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως δικά σας. Η προσγείωσή σας στο προσφυγικό αποτελεί ξεκάθαρη δικαίωσή μας, αλλά δίνει και μια πιθανότητα κάποιοι άνθρωποι, που εσείς θεωρείτε περισσότερο ως αριθμούς, να γλιτώσουν από τις απάνθρωπες και αδιέξοδες πολιτικές σας στο πεδίο αυτό.

Όσο για τη μη παράταση της αναστολής αιτημάτων ασύλου που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, για εμάς, όπως και για τον ΟΗΕ, την ΕΕ, πλήθος ανθρωπιστικών οργανώσεων και ευρωβουλευτών αλλά και το ίδιο το κράτος δικαίου, αποτελεί δικαίωση και αποκατάσταση της διεθνούς έννομης τάξης. Δεν αρκεί όμως η αυτονόητη αυτή εξέλιξη. Οι άνθρωποι που εισήλθαν στη χώρα από 01/03 δεν είναι «αόρατοι», ούτε ανύπαρκτοι τελώντας μάλιστα σε καθεστώς κράτησης υπό άθλιες συνθήκες. Οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και έχουν δικαιώματα που απορρέουν ρητώς από το διεθνές, το ευρωπαϊκό, αλλά και το εθνικό δίκαιο και πρέπει να γίνουν πλήρως σεβαστά από την κυβέρνηση, ώστε να μην εκτεθεί και πάλι η χώρα διεθνώς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)