to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:22 | 31.03.2020

Κοινωνία

Πέθανε ο Γιάννης Μπαλμπακάκης, πρώην διοικητής του ΚΥΤ Μόριας

Άνθρωπος του καθήκοντος διοίκησε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάτω από αντίξοες συνθήκες και ενώ πάλευε ταυτόχρονα με τον καρκίνο, το ΚΥΤ της Μόριας


Πέθανε σήμερα σε ηλικία 62 ετών, σε Νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν δίνοντας την ύστατη όπως αποδείχθηκε μάχη με τον καρκίνο, ο Γιάννης Μπαλμπακάκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Στο Νησί.

Απόστρατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων ο Γιάννης Μπαλμπακάκης υπήρξε ως φανατικός ιστιοπλόος από τα ιδρυτικά στελέχη του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΛΟΙΑΘ) του οποίου υπήρξε και Πρόεδρος.

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε με επιτυχία με το εμπόριο διατηρώντας με τη σύζυγο του κατάστημα στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης.

Γνωστός όμως έγινε με την ιδιότητα του Διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης το οποίο κλήθηκε να αναλάβει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που ήδη αντιμετώπιζε αφού ήδη πάλευε με τον καρκίνο.

Στη θέση του Διοικητή του ΚΥΤ παρέμεινε δουλεύοντας κυριολεκτικά νυχθημερόν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και παραιτήθηκε.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό της Αριστεράς για το Δήμο Μυτιλήνης, το συνδυασμό «Με πυξίδα τον πολίτη» της Εριφύλης Χιωτέλλη.

Γιάννης Μπουρνούς: Χάσαμε έναν πολύτιμο σύντροφο

Το Τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο του Γιάννη Μπαλμπακάκη πρώην υπεύθυνου της δομής του ΚΥΤ Λέσβου.
«Ο Γιάννης Μπαλμπακάκης ως διοικητής της Μόριας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες υπερέβαλε πολλές φορές εαυτό και  στάθηκε πάντα στο πλευρό των προσφύγων. Δίνοντας την μάχη για την υγεία του  έδινε ταυτόχρονα νυχθημερόν την μάχη για να βελτιώσει την ζωή των προσφύγων όσο καιρό αυτοί θα έμεναν  στο ΚΥΤ Λέσβου. Ένας άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς έφυγε και θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του καθώς και στους συντρόφους του του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)