to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 30.03.2020

Πολιτική

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για οχλήσεις εισπρακτικών εταιρειών σε δανειολήπτες

Προστασία των δανειοληπτών από τις ενέργειες των εισπρακτικών εταιρειών, ζητούν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. Όπως καταγγέλλουν, εν μέσω της πανδημίας, οι εισπρακτικές εταιρείες συνεχίζουν οχλήσεις στους δανειολήπτες προκειμένου να καταβάλλουν προκαταβολές για επαναρρύθμιση στα δάνειά τους


«Η περίοδος που διανύουμε μέχρι και την οριστική υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία για να βρεθούν οι οφειλέτες σε ακόμα δυσμενέστερη θέση», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζητούν από τους συναρμόδιους υπουργούς, Ανάπτυξης και Οικονομικών, να ενημερώσουν τι θα πράξουν για την άμεση προστασία των δανειοληπτών από τη μονομερή αυτή, ενέργεια των τραπεζών. Ζητούν επίσης να ενημερωθούν με ποιους τρόπους και μηχανισμούς θα ελεγχθεί η εφαρμογή των σχετικών μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τις ελληνικές τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με βάση την τρέχουσα κατάσταση γενικής «καραντίνας» της χώρας και αν θα ληφθούν έκτακτα μέτρα προστασίας από παράλογες απαιτήσεις των τραπεζών κατά την περίοδο που διανύουμε.

«Ήδη, μαρτυρίες δανειοληπτών κάνουν λόγο για ενοχλήσεις από τράπεζες που εξυπηρετούν το δανεισμό τους προκειμένου να τους κατατεθούν άμεσα προκαταβολές χρημάτων για επαναρρυθμίσεις δανείων. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να αποσκοπεί στην επιδίωξη εκ μέρους των τραπεζών να προλάβουν οποιοδήποτε κυβερνητικό μέτρο ή ανακοίνωση παγώματος των όρων ρύθμισης ή αποπληρωμής εξαιτίας της υγειονομικής πανδημίας του κορωνοϊού. Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητούνται τριπλάσια ποσά προκαταβολής από ό,τι γινόταν απαιτητό λίγες ημέρες νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει περίπτωση δανειολήπτη που ζητούνταν 150 ευρώ και τώρα ζητούνται 500 ευρώ» αναφέρουν οι βουλευτές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)