to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 29.03.2020

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Ρόδο: Ο χειρότερος ιός είναι η απανθρωπιά

«Μετά από 2 επιθέσεις σε βάρος των προσφύγων, ακολούθησε ακόμη μια το βράδυ της 27ης Μαρτίου, με μια ομάδα 30 ατόμων να επιτίθεται στους πρόσφυγες με καδρόνια και άλλα επικίνδυνα μέσα», τονίζει σε ανάρτησή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: Η μισαλλοδοξία που επιχειρούν να διασπείρουν σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία δεν θα περάσει.


«Ο χειρότερος ιός είναι η απανθρωπιά» γράφει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει για τα περιστατικά στη Ρόδο αλλά και για τις ακροδεξιές κραυγές μέσω social media που εχουν στόχο να δημιουργήσουν κλίμα πογκρόμ κατά των προσφύγων στο νησί:

Για ακόμη μια φορά οι γνωστές ακροδεξιές ομάδες της Ρόδου, έκαναν την εμφάνισή τους.

Μετά από 2 επιθέσεις σε βάρος των προσφύγων, ακολούθησε ακόμη μια το βράδυ της 27ης Μαρτίου, με μια ομάδα 30 ατόμων να επιτίθεται στους πρόσφυγες με καδρόνια και άλλα επικίνδυνα μέσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες νησιωτών, τις τελευταίες μέρες οι νεοναζί κάνουν έκκληση στα κοινωνικά δίκτυα για μαζική παρουσία στους δρόμους, επιχειρώντας να καλλιεργήσουν ένα κλίμα πογκρόμ, ενώ καλούν και σε χρήση πλαστικών και μολυβένιων σφαιρών εναντίων των προσφύγων.

Η μισαλλοδοξία που επιχειρούν να διασπείρουν σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία δεν θα περάσει. Με όπλα την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και τον σεβασμό θα κερδίσουμε την μάχη απέναντι στην προσπάθεια κάθε νεοναζιστικού μορφώματος να διασπείρει φασιστικό δηλητήριο.

Ετοιμάζουν βίαιο πογκρόμ κατά προσφύγων στα Σφαγεία Ρόδου

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρει και η Εφημερίδα των Συντακτών,  βίαιο πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών στη Ρόδο στην περιοχή των Σφαγείων φαίνεται ότι σχεδιάζουν ρατσιστικές ομάδες εφόδου που δραστηριοποιούνται στο νησί, εκμεταλλευόμενες τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και την κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού για να φέρουν σε πέρας τα βίαια ρατσιστικά τους σχέδια - διαβάστε εδώ αναλυτικά, ενδεικτικό και το screenshot από σελίδες ακροδεξιών στο facebook:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)