to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:56 | 28.03.2020

Κοινωνία

Ν. ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστικές οι δηλώσεις Χαρδαλιά για τους εγκλωβισμένους συμπατριώτες μας στο Λονδίνο

«Καταλαβαίνουμε την πίεση και το βάρος που του αναλογεί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όμως τέτοιες δηλώσεις αποτελούν ντροπή όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις Χαρδαλιά για τις επιστροφές των Ελλήνων από το εξωτερικό


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν. ΣΥΡΙΖΑ:

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι ντροπιαστικές δηλώσεις σήμερα το πρωί του υφυπουργού προστασίας του πολίτη και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για τους συμπατριώτες μας που έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, «ότι τώρα μας θυμήθηκαν όταν κλείσανε τα πάντα εκεί». Οι δηλώσεις αυτές προσέβαλαν αλλά και εξόργισαν τόσο τις νέες και τους νέους που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν εργασία και μία καινούργια ζωή στο εξωτερικό, όσο και το σύνολο της ελληνικής νεολαίας.

Οι δηλώσεις του, εφόσον ακόμα δεν έχουν καταδικαστεί από τη Κυβέρνηση, αποτυπώνουν ακριβώς την αντίληψη που έχει η Νέα Δημοκρατία για τους νέους και τι νέες που ακολούθησαν το ρεύμα του «brain drain», εξωθούμενοι από τις καταστροφικές πολιτικές της και την βαθειά οικονομική κρίση, για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Για τη κυβέρνηση, όλοι αυτοί είναι “ξεχασμένα ελληνόπουλα”, νέοι και νέες που κάνουν καριέρα με παχυλές απολαβές και πλούσια ζωή που «θυμήθηκαν τώρα την πατρίδα».

Αλλά δεν είναι έτσι.
Η πλειοψηφία των νέων γύρισαν και γυρίζουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο που έφυγαν από την Ελλάδα. Για την ζωή τους. Για να βρεθούν πίσω στις οικογένειες τους με όποιο κόστος, για να προστατευτούν και να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.
Είναι ξεχασμένα ελληνόπουλα, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ανάσχεση του brain drain. Γιατί ακόμα και σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία, αδιαφορεί προκλητικά, τους συμπεριφέρεται με αλαζονία και ειρωνεία, αρνούμενη να τους βοηθήσει.

Καταλαβαίνουμε την πίεση και το βάρος που του αναλογεί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όμως τέτοιες δηλώσεις αποτελούν ντροπή όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)