to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:52 | 27.03.2020

Διεθνή

Σε καραντίνα ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι

Ο Αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι και στενός συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού έκανε γνωστό σήμερα ότι αισθάνεται κάποια συμπτώματα και θα μπει μόνος του σε καραντίνα. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Πάτρικ Βάλανς ότι και εκείνος μπαίνει από μόνος του σε καραντίνα.


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έγινε σήμερα ο πρώτος ηγέτης παγκοσμίως που μολύνθηκε από τον κορονοϊό, η πανδημία του οποίου έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 25.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με αριθμό ρεκόρ θανάτων για την Ισπανία το τελευταίο 24ωρο.

Ο Τζόνσον εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, πλαισιωμένος από τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και τον Αρχίατρο της Αγγλίας Κρις Ουίτι.

Η επίσημη οδηγία είναι οι άνθρωποι να στέκονται δύο μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλον για να αποφευχθεί η μετάδοση. Αυτό δεν τηρείτο πάντα σε μερικές από τις προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου του Τζόνσον, όταν ο πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί επανειλημμένα με άλλους κορυφαίους αξιωματούχους κοντά ο ένας στον άλλον, αν και η απόσταση μεταξύ τους την Τέταρτη ήταν μεγαλύτερη.

Ο κορoνoϊός είναι η χειρότερη παγκόσμια κρίση της υγείας από την επιδημία της γρίπης του 1918. Η Βρετανία, η οποία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, υιοθέτησε αρχικά μια χαλαρή προσέγγιση για τον περιορισμό η της εξάπλωσης της ασθένειας σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία.

Ο Μπόρις Τζόνσον άλλαξε πλεύση και επέβαλε αυστηρούς ελέγχους όταν οι προβολές έδειξαν ότι τέταρτο του εκατομμυρίου άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν.

Τώρα και ο ίδιος είναι σε απομόνωση, έχει ήπια συμπτώματα. "Εργάζομαι από το σπίτι, είμαι υπό αυτοπεριορισμό", δήλωσε.

Δεν ήταν σαφές πού μολύνθηκε από τον covid-19 ή πώς θα πρέπει ίσως να μπουν σε καραντίνα το προσωπικό και οι υπουργοί μετά τις δεκάδες καθημερινές συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων των συνεντεύξεων Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι τη στιγμή που ο Τζόνσον αισθάνθηκε κάποια συμπτώματα έλαβε μέτρα για να αποφύγει τη στενή επαφή, και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί ίσως χρειαστεί να απομονωθούν εάν εκδηλώσουν συμπτώματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)