to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 27.03.2020

Οικονομία

ΕΕ: 75 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών και για ιατρικό εξοπλισμό

«Το σημερινό μέτρο είναι ένα ακόμη που αντανακλά πώς ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός μπορεί να έχει προστιθέμενη αξία όταν και όπου χρειάζεται περισσότερο».


Τη διάθεση 75 εκατομμυρίων ευρώ από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για τον επαναπατρισμό ευρωπαίων πολιτών και για την αύξηση του προϋπολογισμού του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU για ιατρικά αποθέματα πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το σημερινό μέτρο είναι ένα ακόμη που αντανακλά πώς ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός μπορεί να έχει προστιθέμενη αξία όταν και όπου χρειάζεται περισσότερο. Είναι επίσης ενδεικτικό της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», δήλωσε ο Επίτροπος για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό Γιοχάνες Χαν.

Στο ίδιο πνεύμα, ο επίτροπος για την Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς, είπε: “Η ασφαλής επιστροφή των πολιτών μας είναι προτεραιότητα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους το συντομότερο δυνατόν σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Το Συντονιστικό Κέντρο Επείγουσας Απάντησης που έχουμε λειτουργεί όλο το 24ωρο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας μαζί με τα κράτη μέλη για να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους».

Περίπου 2,312 άτομα έχουν ήδη επαναπατριστεί από την Κίνα, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ, το Μαρόκο, την Τυνησία, τη Γεωργία, τις Φιλιππίνες και το Πράσινο Ακρωτήριο από την αρχή της κρίσης και περισσότερες από 80 επιπλέον πτήσεις επαναπατρισμού σχεδιάζονται τις επόμενες ημέρες.

Η παρούσα πρόταση της Επιτροπής θα αυξήσει το σύνολο του προϋπολογισμού για τα αποθέματα ιατρικού εξοπλισμού στο πλαίσιο του rescEU (αναπνευστήρες, προστατευτικές μάσκες και βασικό ιατρικό εξοπλισμό) σε 80 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)