to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Vroutsis Virus 2020

Αναζητείται ισχυρό φάρμακο για την εξόντωση ιού που εξολοθρεύει τους μισθούς και τα δώρα.


Αναζητείται ισχυρό φάρμακο για την εξόντωση ιού που εξολοθρεύει τους μισθούς και τα δώρα, δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και κοροϊδεύει κατάμουτρα εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Εμφανίστηκε την προ του 2015 περίοδο και, παρά την ισχυρή αντιβίωση της περιόδου 2015 -2019, επανήλθε προσφάτως με στόχο το δώρο του Πάσχα και τη μείωση κατά 50% των μισθών, αλλά και τη νομιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων απολύσεων.

Ο ιός «Βρούτσης 2020» πλήττει πλέον και νέες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι δικηγόροι, οι μηχανικοί και άλλοι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες. Έχει μάλιστα τέτοια ισχύ ώστε εντός μερικών ημερών εξαφάνισε τις διαγγελματικές δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη για την υποστήριξη όλων των συγκεκριμένων ομάδων που πλήττονται από την πανδημία.

Ακόμη έχει εμφανίσει νέα ισχυρά στελέχη κατηγορίας ΠΝΠ, που με απλό και ουσιαστικό τρόπο εφαρμόζουν «το δόγμα του σοκ». Μετατρέπουν ταχύτατα το υποχρεωτικό έργο του δημόσιου τομέα σε κρατικοδίαιτες «μπίζνες» του ιδιωτικού τομέα. Από τα 100 εκατομμύρια ευρώ που ανακοίνωσε για την ενίσχυση των δομών Υγείας ο Κ. Μητσοτάκης τελικά μόνο το 35% θα πάνε στο ΕΣΥ, δηλαδή 26 εκατομμύρια για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και 5-10 εκατομμύρια για μάσκες και αντισηπτικά.

Από την άλλη 30 εκατομμύρια προορίζονται για τους κλινικάρχες για την κατ' ευφημισμόν επίταξη των ΜΕΘ και άλλα 30 εκατομμύρια σε ακριβοπληρωμένα τεστ για τον κορωνοϊό από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Δυστυχώς η χώρα μας δεν διαθέτει (προς το παρόν τουλάχιστον) το ισχυρό αντιικό, όπως πολλές χώρες της Ευρωζώνης, καθώς οι... αριστοκρατικές ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ έχουν μηδενική αντιική ισχύ.

Οι όποιες προσπάθειες δημιουργίας ισχυρού κοινωνικού κοκτέιλ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού «Βρούτσης 2020» βρίσκονται μεν σε πειραματικό στάδιο, αλλά ήδη έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την επιτάχυνσή τους...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)