to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:11 | 06.06.2013

Κοινωνία

"Oι ανθρώπινες ζωές και το φυσικό περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη πολυεθνικών εταιρειών"

Καταγγελία των επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής-Θεσσαλονίκης "ενάντια στα μεταλλεία χρυσού" του Mega Channel και άλλων τηλεοπτικών σταθμών για την αποσιώπηση των όσων συμβαίνουν στη Χαλκιδική


Με αφορμή την τηλεοπτική κάλυψη των δρώμενων που πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκιδική στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, καθώς και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ιερισσό, οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής-Θεσσαλονίκης "ενάντια στα μεταλλεία χρυσού" εξέδωσαν ανακοίνωση-καταγγελία με την οποία στηλιτεύουν την συστηματική αποσιώπηση αλλά και διαστρέβλωση των γεγονότων στη Χαλκιδική από τα συστημικά ΜΜΕ και την τηλεόραση.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Χαλκιδική

Εχτές, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην Ιερισσό η μόνη προγραμματισμένη εκδήλωση ήταν μια βόλτα με ποδήλατα, παρέα με τα παιδιά μας. Μια ποδηλατοδρομία που οργανώνεται από το Σύλλογο Περιβάλλοντος τα τελευταία 12 χρόνια και φέτος ήταν πιο σημαντική από ποτέ. Μια διαδρομή με θέα το βουνό και τη θάλασσα. Χωρίς κανάλια, δημοσιογράφους, ΜΑΤ, δακρυγόνα. Με το σύνθημα “SOS Χαλκιδική” να είναι πλέον βίωμα και να εκφράζεται χωρίς ήχο.

Αυτή την ημέρα διάλεξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας να επισκεφτεί τη Χαλκιδική. Τη Χαλκιδική όπου η Ημέρα Περιβάλλοντος, δεν είναι μια επετειακή υποχρέωση, αλλά καθημερινός αγώνας. Στην ομιλία του στην Ιερισσό αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα και δήλωσε τη υποστήριξή του στους αγωνιζόμενους κατοίκους και την αλληλεγγύη του στους άδικα προφυλακισμένους συμπολίτες μας.

Εμείς αυτήν την ημέρα μιλήσαμε με πράξη. Εμείς το μήνυμα, ότι οι ανθρώπινες ζωές και το φυσικό περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη πολυεθνικών εταιρειών, το στέλνουμε καθημερινά. Το βιώνουμε εδώ και καιρό, μέσα απ΄ τον αγώνα και το κόστος που αυτός έχει. Το βιώνουμε μέσα από την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη συντροφικότητα.

Εμείς “θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό και όχι ένα τάφο φτιαγμένο από χρυσό” και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε και να τα προστατεύουμε.

Αποτελούμε την πλειοψηφία της κοινωνίας και έχουμε απέναντι το κράτος με την καταστολή αλλά και τα μέσα ενημέρωσης με πρωτοκαθεδρία το MEGA να αποσιωπούν τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με πρόσφατο παράδειγμα τη συναυλία των 10.000 που παρουσιάστηκε για χιλίων, σε αντίθεση με τις εκδηλώσεις της εταιρίας που δουλεύει η σκηνοθεσία.

Η τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλονίκης έχει εκφραστεί πολλές φορές και η συμπεριφορά των ΜΜΕ λειτούργησε στην κατεύθυνση της αποσιώπησης αλλά και της διαστρέβλωσης. 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)