to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 20.03.2020

Κοινωνία

Χίος: Σε δίκη τρία άτομα για χθεσινή επίθεση σε βάρος γυναικών που βοήθησαν πρόσφυγες

Σε τακτική δικάσιμο του μονομελούς πλημμελειοδικείου Χίου στις 25 Μαΐου και την 1η Ιουνίου αντίστοιχα, παρέπεμψε η εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού δυο γυναίκες 50 και 56 ετών, καθώς και την 15χρονη κόρη της μιας εξ αυτών.


Σε τακτική δικάσιμο του μονομελούς πλημμελειοδικείου Χίου στις 25 Μαΐου και την 1η Ιουνίου αντίστοιχα, παρέπεμψε η εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού δυο γυναίκες 50 και 56 ετών, καθώς και την 15χρονη κόρη της μιας εξ αυτών. Και οι τρεις κατηγορούνται γιατί χθες, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του Χαλκειούς, επιτέθηκαν σε δυο γυναίκες εκ των οποίων η μία ήταν σύζυγος ιερέα.

Όπως αναφέρει το astraparis.gr, το περιστατικό συνέβη στο μινιμάρκετ του Χαλκειούς (κοντά στις εργατικές κατοικίες, περιοχή σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το υπερφορτωμένο προσφυγικό καμπ της ΒΙΑΛ), όπου είχαν μεταβεί οι δύο γυναίκες οι οποίες – όπως κάνουν πολύ συχνά – παραδίδουν σε οικογένειες προσφύγων και μεταναστών διάφορα είδη για την ενίσχυση και εξυπηρέτησή τους.

Τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στον χώρο τους επιτέθηκαν με ύβρεις και ακατονόμαστες εκφράσεις, αλλά και φυσική βία  (η μία γυναίκα κτυπήθηκε με ξύλο στο κεφάλι), ενώ οι τρεις δράστιδες προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό τους.ενώ στην συνέχεια έσπασαν το παρμπρίζ και τον καθρέφτη του αυτοκινήτου τους.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η μία από τις δύο παθούσες της ρατσιστικής επίθεσης είναι η σύζυγος του π. Γεωργίου Κωνσταντίνου εφημέριου του ιερού ναού της Καλλιμασιάς, πρεσβυτέρα Παρασκευή Ακρατοπούλου.

Το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθησαν τελικά οι δύο από τις τρεις δράστιδες της ρατσιστικής επίθεσης, ενώ η τρίτη διαφεύγει προς το παρόν της σύλληψης.

Πρόκειται για δύο αδελφές, ηλικίας 50 και 56 ετών και την κόρη της μίας, που συνελήφθησαν η μία έξω από την κατοικία της και η δεύτερη μετά από κατ΄ οίκον έρευνα, ενώ η μία αδελφή διαφεύγει της σύλληψης. Η θυγατέρα που συνελήφθη είναι ανήλικη, ηλικίας μόλις 15 ετών.

Από το αστυνομικό τμήμα Χίου έχει ήδη γίνει η δικογραφία σε βάρος τους και το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν με την διαδικασία του αυτοφώρου στην εισαγγελέα Χίου, η οποία και θα αποφασίσει αν τις παραπέμψει να δικασθούν στο αυτόφωρο ή θα ορίσει τακτική δικάσιμο.

Οι κατηγορίες που τις βαρύνουν είναι πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας (πρόκληση ζημιών στο αυτοκίνητο).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)