to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 06.06.2013

Πολιτική

Στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση επέκτασης του κατηγορητηρίου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου

Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση 54 βουλευτών για επέκταση της διεξαγόμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού και για το αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία


Ο πρώην υπουργός έχει δικαίωμα τοποθέτησης στη συζήτηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία.

Η κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος προέκυψε από το περιεχόμενο των εγγράφων που έστειλαν πρόσφατα οι γαλλικές αρχές σύμφωνα με τα οποία η λίστα Λαγκάρντ εστάλη επίσημα, βάση διμερούς διακρατικής συμφωνίας, και για φορολογική αξιοποίηση από τις ελληνικές αρχές ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου ισχυριζόταν ότι είχε παραδοθεί άτυπα.

Η πρόταση συντάχθηκε από τον πρόεδρο της Προκαταρκτικής Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και υπογράφεται από 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους Π. Ρήγα (ΠΑΣΟΚ) και Β. Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), οι οποίοι είναι μέλη της Επιτροπής.

Ηλ. Πλασκοβίτης: Έπρεπε να πρωτοκολληθεί η λίστα

Καταθέτοντας χθες στην Προκαταρκτική ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης επέρριψε ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι η λίστα έπρεπε να έχει πρωτοκολληθεί και πως «ήταν μία τυπική διαδικασία».

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί στην πρώτη κατάθεσή του στην Επιτροπή (στις 29 Ιανουαρίου 2013) απέκρυψε την επιστολή στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητούσε την λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Πλασκοβίτης ανέφερε ότι τότε δεν είχε ψάξει στα αρχεία του. «Η ανάκληση μνήμης μετά από 2,5 χρόνια είναι δύσκολη», σημείωσε.

Ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών την περίοδο Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου είπε ότι και η επιστολή που έστειλε ο ίδιος στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να έχει πρωτοκολληθεί και επέρριψε την ευθύνη για το λάθος στη γραμματέα του.

Πηγή: thepressproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)