to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 17.03.2020

Διεθνή

«Πείραμα σε ανυπεράσπιστο πληθυσμό»: Ο Γ. Μπασκόζος για την πολιτική της Βρετανίας απέναντι στον κορωνοϊό

Όσα κυκλοφορούν «περί "ανοσίας αγέλης" που πιθανά εξηγεί τη στάση της κυβέρνησης της Μεγ Βρε:τανίας, να αφήνει ουσιαστικά ανεξέλεγκτη τη διασπορά του κορωνοιού στις μη ευάλωτες ομάδες», σχολιάζει ο Γ. Μπασκόζος, καταλήγοντας πως τέτοιες τακτικές στην περίπτωση της παρούσας πανδημίας, αποτελούν πείραμα σε ανυπεράσπιστο πληθυσμό»


Όπως γράφει ο Γ. Μπασκόζος, ενδοκρινολόγος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γ.γ. Δημόσιας Υγείας το μεσημέρι της Τρίτης:

«Ακούω και διαβάζω διάφορα περί "ανοσίας αγέλης" που πιθανά εξηγεί τη στάση της κυβέρνησης της Μεγ Βρεττανίας, να αφήνει ουσιαστικά ανεξέλεγκτη τη διασπορά του κορωνοιού στις μη ευάλωτες ομάδες.

Δυό σκέψεις λοιπόν προσπαθώντας να εξηγήσω:

Η "ανοσία αγέλης" αναφέρεται στη δημιουργία ενός "φράγματος" ανοσίας απο το οποίο επωφελούνται όλοι , όταν το ποσοστό του πληθυσμού που απέκτησε, με κάποιο τρόπο, ανοσία υπερβαίνει ένα κρίσιμο ποσοστό. Αναφερόμαστε στην "ανοσία αγέλης" κυρίως στην ανοσία που επιτυγχάνεται με τα εμβόλια που αποδεδειγμένα είναι δραστικά και διενεργούνται μαζικά, αυτό που λέμε "υποχρεωτικά" ή συστήνονται για τις ευάλωτες ομάδες.

Ομως στην επιδημία του κορωνοιού δεν γνωρίζουμε πότε πως και για πόσο αφήνει ανοσία η νόσηση και βεβαίως δεν έχουμε ακόμα εμβόλιο.

Αρα τέτοιες τακτικές περί δημιουργίας "ανοσίας αγέλης" στην περίπτωση της παρούσας πανδημίας, κατά τη γνώμη μου αποτελεί πείραμα σε ανυπεράσπιστο πληθυσμό.

Δεν νομίζω πως έχει κάποιος το δικαίωμα να το κάνει αυτό.

Οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του ΠΟΥ περί συνέχισης της προσπάθειας έγκαιρης ανίχνευσης και απομόνωσης, μαζί με ανίχνευση των επαφών, αλλά και μέτρα αποφυγής συνωστισμού και "κοινωνικής απόστασης" παντού.

Μαζί βεβαίως με τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)